La Pesca Turisme de Roses, protagonista d’una jornada tècnica a la Casa del Mar de Palamós

Activitat Pesca-Turisme

Miquel Gotanegra, al centre de l'imtage,exposant les conclusions de l'activitat Pesca Turisme de Roses

Els impulsors de l’activitat Pesca Turisme, pionera a Catalunya, han exposat l’experiència que s’ha tancat amb un balanç extraordinari

Activitat Pesca-Turisme
Miquel Gotanegra, al centre de l’imtage,exposant les conclusions de l’activitat Pesca Turisme de Roses

La Pesca Turisme de Roses, una activitat innovadora que s’ha posat en marxa aquest estiu, va ser la protagonista d’una jornada tècnica  que es va celebrar, ahir al matí, a la Casa del Mar de Palamós.
La jornada, organitzada  per la Càtedra d’Estudis marítims amb la col·laboració de la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, es va fer amb l’objectiu de reflexionar i debatre sobre l’activitat del Pesca Turisme a Catalunya, en la qual la Vila de Roses ha estat pionera.

Així mateix, es van analitzar els condicionants legals, tècnics, l’impacte, els reptes econòmics i les diferents solucions adoptades pel sector pesquer per al desenvolupament de l’activitat durant aquest estiu en el qual s’ha posat en marxa.

A la jornada  hi van participar representants de l’administració, experts en el sector turístic i cultural i diferents promotors d’iniciatives de Pesca Turisme de tot Catalunya.

L’estació Nàutica Roses-Cap de Creus,  que juntament amb la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament de Roses van impulsar l’activitat Pesca Turisme, va ser una de les convidades de la taula tècnica celebrada per tal de debatre sobre aquest tipus d’experiències on també hi han participat altres entitats amb projectes similars. El president de l’estació nàutica Roses-Cap de Creus i també president de les Estacions Nàutiques de Catalunya,  Miquel Gotanegra, va exposar als assistents les conclusions de l’experiència que es va dur a terme aquest estiu a la badia de Roses, remarcant que “en el seu primer any de funcionament s’ha tancat amb un balanç extraordinari, es v an triplicar les visites al Port i la Llotja, amb més d’un miler de persones i durant els mesos que s’ha dut a terme, de juny a setembre, s’han fet 82 sortides en vaixell”.
Gotanegra també va destacar el grau de satisfacció dels turistes “que ha estat del 9,67 sobre 10, que és el resultat de les enquestes que es van fer a cadascú de tots les persones que van gaudir de l’activitat.
Una activitat, la Pesca Turisme, que en la seva primera edició van participar 14 embarcacions de Roses, Llançà i l’Escala, “amb uns ingressos per als pescadors que hi ha participat de més de 6.000€”.

El president de l’estació Nàutica Roses-Cap de Creus ha aprofitat per demanar a les administracions  col·laboració per  trobar nous canals de comercialització del producte. A més, ha plantejat la possibilitat de que el projecte tingui vigència durant tot l’any i no només els mesos d’estiu. En aquest sentit, ha dit que una bona fórmula seria deixar-ho al criteri del patró de l’embarcació.

Finalment, Miquel Gotanegra va destacar que l’experiència “no hagués estat possible sense la complicitat del sector turístic i pesquer i ha assenyalat que un dels reptes més importants que tenen damunt la taula és crear un centre d’interpretació del món pesquer a Roses  amb la voluntat de fer un pas més en la vinculació del turisme i la pesca”.

Un repte pel qual es va demanar el passat mes d’octubre a la Unió Europea, va assenyalar Gortanegra, l’obtenció del finançament necessari per dur-lo a terme.