La picaresca dels rosincs per saltar-se el confinament a casa

Confinament a Roses
La inventiva dels rosincs per justificar perquè no són a casa confinats

Fins a dia d’avui la Policia Local de Roses ha denunciat a 90 persones, i una d’elles ha acabat detinguda

El confinament de la ciutadania a casa seva va ser la principal mesura del Reial Decret del Govern espanyol per evitar la propagació del coronavirus. Va entrar en vigor el passat 15 de març. És a dir, a dia d’avui portem 11 dies confinats. No podem sortir de casa excepte en casos d’estricta necessitat, com ara per fer la compra de queviures als supermercats o de medicaments a les farmàcies, entre d’altres excepcions.
Però clar, no és el mateix estar confinat, com deia aquell, “a la mansió de Cristiano Ronaldo amb pistes de tennis, piscina i jacuzzi, que a casa de qualsevol mortal de nivell socio-econòmic mig, en un pis de 80 m2”.

I possiblement, per això, una gran part dels mortals se salten, insolidàriament, aquest confinament sortint de casa més vegades que les estrictament necessàries. I la ciutadania de Roses no és una excepció, ja que des del passat 15 de març la Policia Local de Roses ha interposat un total de 90 multes als vilatans de Roses, i a un d’ells, per reincident, va acabar detingut.

Multes que la Policia Local de Roses s’ha vist obligada  a executar davant l’argumentació que algunes de les persones donaven als agents municipals, i que són les que es poden veure a la imatge. Són quatre exemples de les excuses que els rosincs i rosinques han donat durant aquests dies als policies per justificar el fet de ser al carrer i no confinats a casa. Afirmacions com que “he anat a comprar, però la compra l’enviada a casa en taxi”, o “porto hores buscant un supermercat que estigui obert les 24 hores”, han estat algunes de les justificacions, gairebé dalinianes, que han  hagut de sentir els agents de seguretat per part dels ciutadans per no ser denunciats.

“Unes excuses que posen molts ciutadans per infringir el confinament i desplaçar-se, que a vegades, certament, poden despertar fins i tot un punt d’humor. Però, tot i això, cal recordar que estem parlant d’una situació seriosa. Cal que respectem les restriccions d’aquests dies mentre duri l’estat d’alerta, tant per compromís social com per evitar les sancions econòmiques, que no són petites”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, que a la vegada ha volgut “fer, una vegada més, una crida a la població perquè no surti de casa si no és per una de les causes autoritzades”.