La pintora gironina Eva Llorens i l’escultor Xavier Raventós de Rabós exposen a l’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga

Celler Espelt

'A taula', obra d'Eva Llorens

L’exposició conjunta s’inaugura al Celler Espelt aquest proper divendres , 8 de novembre, a les 8 del vespre

Celler Espelt
‘A taula’, obra d’Eva Llorens

L’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga, acollirà una nova mostra d’art, que ens presentarà les pintures de l’artista gironina Eva Llorens i les escultures de Xavier Raventós, l’inauguració de la qual es portarà a terme aquest a les 8 del vespre,

Eva Llorens presentarà un recull de les darreres temàtiques tractades que van des dels paisatges d´Islàndia i Sud-àfrica, fins les maternitats i petits objectes de l´entorn més proper.

Un viatge interior i exterior de l´artista que ens apropa al seu món i la seva particular visió: una realitat atmosfèrica on la llum es la protagonista. Una particular visió de la vida que l’artista expressa en les seves obres, “aquest món que se’ns trenca per tots costats, que pateix i s’esmicola, és malgrat tot tan bell… Que sento la  necessitat imperiosa de deixar constància d’allò que veig i sento. Poder retenir un sol instant de màgia. Captar el silenci, l’atmosfera, l’aire o el vent. El buit, la soledat i el temps. La tendresa i la  bellesa… Potser les pintures són un recordatori de la part espiritual que el pragmatisme de la vida actual ens ha fet oblidar”.


Realitat quotidiana feta escultura

Celler Espelt
‘Veremador’, escultura de Xavier Raventós

Pel que fa a Xavier Raventós, l’artista de Barcelona, resident des de fa anys a Rabós d’Empordà, ens presenta un recull d’algunes de les seves creacions en ferro, obres a les quals l’artista hi afegeix el seu art per tal de convertir-les en obres de realitat quotidiana, i a les quals no cal buscar una realitat científica, ni una exactitud física, sinó com ho defineix l’autor, “és com un joc”. Joc al que es dedica cada matí, quan obre el seu taller a Rabós, i es posa a escombrar la pols del treball del dia anterior, preparant-se per gaudir tallant, doblegant o soldant els trossos de ferro que s’amunteguen en un desordre ben ordenat, entre les quatre parets del taller. “La meva matèria primera, és un conjunt de restes de qualsevol cosa, que han estat i que en aquests moments no són, però que gràcies al meu treball, la meva creativitat , les meves fantasies i la meva imaginació, seràn!, ha manifestat Raventós.  

Aquesta exposició conjunta de la pintora i de l’escultor es podrà visitar fins al diumenge, 24 de novembre a l’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga.