Suquet de peix de Rose

La Pippi Calzaslargas visitarà el Carnaval de Roses acompanyada d’Els Amics

Carnaval de Roses 2015
Quatre 'Amics' de Pippi Calzaslargas treballant a la seva carrossa

La colla Els Amics homenatjarà a la super forta, rebel i una mica friki Pippi Calzaslargas

Carnaval de Roses 2015
Quatre ‘Amics’ de Pippi Calzaslargas treballant a la seva carrossa

La colla Els Amics abandonen Rússia, on es van desplaçar durant el Carnaval de Roses de l’any passat per viatjar a Suècia. Allà, en Villa Villekulla, viu una noia que té una força extraordinària, tanta com el seu esperit friki (perquè ho és una estona), amb unes trenes de color pèl-roig, unes sabates que li venen grans i unes mitges per sobre dels genolls.

Ens referim a una noia que té el seu nom complet només un xic més llarg que el d’aquesta colla, ja que s’anomena Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Langstrump, més coneguda com Pippi Langstrump o Pippi Calzaslargas.

La colla Els Amics homenatjarà així aquest carnaval aniran de Pippi perquè “la cosidora superior de la colla feia molt d’anys que el volia fer aquesta disfressa i com feia molt de temps que pel carnaval no veiem cap vestit de la Pippi enguany li hem fet cas”, va afirmar Mª Carmen Sánchez, una de les components i cosidores de la colla.
I si les dones s’encarreguen de crear les disfresses de la Pippi Calzaslargas, els homes s’acuren en engalanar la carrossa “com si fos la casa de la Pippi amb el cavall (Petit tiet) el mono (Senyor Nilsson) i evidentment la Pippi” va explicar en Tomàs Borneo, un dels cap de colla… “La casa, la Pippi, el cavall i el mono, i ja està!!” va dir una veu des de dins de la carrossa.

Els Amics van disposar d’una Barraca durant la Festa Major “la qual ajuda a pagar les despeses del carnaval”, així la colla Els Amics compta per enguany amb un pressupost “d’uns 8.000 euros”, quantitat que surt dels guanys de la barraca i de la quota que mantenen inalterable des de fa un grapat d’anys “115 euros els adults, entre els 30 i 50 € els nen, depenen de l’edat, i 150 euros els nous” que paguen les 75 Pippis Calzaslargas que desfilaran pel Carnaval de Roses, 15 menys que russos van tenir l’any passat Els Amics.

Respecta al sorteig del número de desfilada, de si fer un de sol per tot el carnaval o un per a cada dia de passada, Sánchez va sentenciar “que si es per partir amb un hem fem prou”.

No sabem si Mª Carmen Sánchez va patir molt durant el sorteig, però del que estem segurs és de que les 75 Pippi Calzaslargas hauran de tenir un xic de paciència alhora de sortir a desfilar, ja que ho faran amb el número 62.