La Piscina de Roses esdevé la seu de la final de la Lliga Territorial de Natació

Lliga Territorial de Natació a Roses

La Braça va ser un dels estils que van poder escollir els joves a la final Lliga Territorial de Natació celebrada a Roses

Organitzada pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà han participat en aquesta lliga territorial uns 120 nedadors de clubs de la Cerdanya, el Baix i l’Alt Empordà

Lliga Territorial de Natació a Roses
La Braça va ser un dels estils que van poder escollir els joves a la final Lliga Territorial de Natació celebrada a Roses

El passat dissabte dia 21 de febrer, la Piscina Municipal de Roses va acollir la final de la  Lliga Territorial de Natació. Un campionat organitzat pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà dins els Jocs Esportius Escolars de Catalunya que organitza al llarg de l’any.

Una lliga de natació que va néixer a nivell comarcal, “però degut a que ha anat creixent les inscripcions i la participació vam decidir fer la lliga territorial a nivell de tot Girona”, va explicar la Secretària Tècnica del Consell Esportiu de l’Alt Empordà, Irina Aymerich.

Els nedadors han de nedar dos estils diferents a escollir entre Braça-Esquena i Papallona i Crol, “i a Roses des dels Aleví fins al Juvenil van fer la segona opció i els més petits els de Braça-Esquena”, va dir Aymerich, per assenyalar que l’objectiu del diferents campionats que organitza el Consell Esportiu de l’Alt Empordà “és educar en valors als joves a través de l’esport”.

En aquesta lliga territorial de natació ha constat de tres proves, la primera es va fer a la Cerdanya, la segona al Baix Empordà i la tercera i última a Roses, i han participat un total de 120 nedadors en edat escolar de 7 clubs de les comarques gironines: el CP Puigcerdà de la Cerdanya; l’AC Xaloc, el CE La Bisbal, l’IME Palafrugell del Baix Empordà; i el CN Port de la Selva, l’EN l’Escala,  i la Piscina Municipal de Roses de l’Alt Empordà.

La Piscina de Roses esdevé la seu de diferents campionats de natació al llarg de l’any

La Piscina de Roses, degut a que les seves instal·lacions són adients per a la competició és una de les més escollides per diferents entitats i institucions a nivell de l’Alt Empordà i Girona, com ALTEM i el Consell Esportiu de l’Alt Empordà, per celebrar els seus campionats d’abast provincial.
“Nosaltres posem a disposició la piscina per celebrar diferents competicions perquè va molt bé per promocionar la instal·lació i encoratjar els joves per a que facin natació” va dir la presidenta de PRODER SL, societat municipal que gestiona la Piscina, Montse Mindan. Una promoció que sembla que va sortint efecte, ja que el nombre d’abonats de l’equipament esportiu ha superat per primera vegada els 2.000 usuaris, xifra record fins al moment, que fa tenir més a prop l’objectiu que per l’any 2021 la Piscina de Roses sigui econòmicament sostenible.