La Piscina de Roses pot saber a partir d’ara la quantitat de persones que hi ha a la zona de bany

Piscina de Roses
Moment de la presentació del sistema per saber l'ocupació del recinte aquàtic de la Piscina de Roses

La Piscina de Roses és la primera municipal de la província de Girona que incorpora un sistema automatitzat que permet conèixer la seva ocupació a qualsevol hora del dia

La Piscina Municipal de Roses ha instal·lat un sistema automatitzat per al control de l’aforament al recinte aquàtic que permet fer un seguiment, a temps real, dels índex d’ocupació en cada moment del dia, tant per part dels responsables de la instal·lació com del públic general. 

Aquest nou sistema ha esta presentat aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Roses per l’alcaldessa Montse Mindan, la regidora d’Esports, Vero Medina i el director de la Piscina, Joan Godo.

Medina va afirmar que “aquest nou sistema suposa una innovació en centres d’aquestes característiques, essent la primera piscina pública de la província de Girona que disposa d’aquest sistema de control”.

La Piscina de Roses té un aforament màxim de 125 persones en el recinte de bany, tal i com figura en el reglament aprovat pel ple de l’Ajuntament de Roses l’any 2017, i fins ara, el recompte dels banyistes el feien el servei de socorristes de la instal·lació de forma manual. Per tal de guanyar precisió i seguretat, s’ha implantat aquesta solució tecnològica que evités la col·locació de barreres físiques (tipus torns d’accés) i que fos un sistema de control continu, amb avís automàtic i sense causar molèsties a l’usuari.

L’opció escollida consisteix en la instal·lació d’una càmera 3D estereoscòpica en la zona d’accés a les piscines. Uns sensors diferencien el sentit de pas de les persones i registren les entrades i sortides, determinant en cada moment l’aforament real de banyistes que resten en el recinte. Tota la informació es transmet a un servidor ubicat al núvol, a partir del qual es poden tenir dades a temps real o registres d’ocupació.

Aquest nou sistema, com va explicar Joan Godo, “té dues parts, una part de gestió interna que ens diu que el límit de persones és de 125 i ens indica, entre d’altres variables la quantitat de gent que hi ha a la piscina en temps real. En el cas que la capacitat del límit d’aforament s’acosti al màxim, que nosaltres l’hem establert en un valor del 90%, ens avisa automàticament per activar el protocol intern per a que no se sobrepassin aquest límit de 125 persones”.

Pel que fa a la part externa o exposició pública, que es pot trobar a la pàgina web de la Piscina i “per la qual en tot moment l’usuari de la Piscina pot saber en tot moment com d’ocupada està la zona de bany”, va desvetllar el director de la Piscina.

Per accedir-hi a aquesta informació en temps real per part de l’usuari només cal clicar en el requadre posa ‘Ocupació piscines’ a la pàgina d’inici de la web de la piscina.

D’aquesta manera, els nedadors poden consultar l’ocupació d’espais que hi ha en cada moment i el registre del mes anterior pel que fa a usos (per dies i per franges horàries), fet que els pot ajudar a l’hora d’escollir els moments del dia per anar a nedar. A cada moment es pot veure el nivell d’ocupació, que queda definida com a baixa (entre 0 i 30%), mitja (entre 30 i 60%) i alta (a partir del 60%).  

Amb aquest nou sistema la Piscina de Roses aposta per la tecnologia i la innovació en benefici de la seguretat i la comoditat dels seus usuaris. 

Inversions a la Piscina de Roses

L’alcaldessa de Roses va destacar que aquest sistema de control d’ocupació “és una més de les moltes inversions que s’han fet aquest any a la Piscina de Roses, com ara el canvi de la façana amb el nou logo, les màquines d’alta intensitat o  la renovació de la pàgina web”.