La plaça Catalunya es va omplir de ball durant la celebració del Concurs de Sardanes de Roses

Confederació Sardanista de Catalunya

Sardana que es va ballar en honor a Quim Gratacós durant el concurs de sardanes celebrat a Roses el passat mes d'agost

Un total de 9 entitats són les que van participar al Concurs de Colles Sardanistes de les comarques gironines celebrat a Roses

El passat dia 17 es va celebrar, com cada any, durant el primer dissabte després de la Festa Major de Roses (tot i que enguany ha coincidit en plena festa), la plaça Catalunya  va acollir el Concurs de Colles Sardanistes de les comarques gironines. Certamen organitzat per la Colla Sardanista de Girona, l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses i l’Ajuntament de Roses, i en el que enguany hi van participar 9 colles que van ballar sota la música de la Cobla Principal d’Olot.

Menys colles són les que van donar cita a Roses, “segurament perquè en caure el 15, dia festiu, en dijous molta gent el va aprofitat per fer pont, i per això, a part de no venir les 11 colles previstes, no han estat tantes com d’altres anys”, va explicar Quim Gratacós, president de  l’Associació La Rotllana de Roses.

De fet, ja va anar bé que només hi hagués 9 colles sardanistes, ja que, degut a que l’espai de la Plaça Catalunya cada cop és més reduït, si haguessin hagut més colles possiblement no haurien cabut.

Sigui com sigui, després de la volta de presentació de totes les colles participants, 2 d’Infantils, 1 de Juvenil, 3 de Veterans i 1 de Grans, van encetar el concurs amb 4 sardanes de lluïment. Tot seguit, i sempre sota les notes musicals de la Cobla Principal d’Olot,  es va dansar la sardana de punts lliures i la sardana revessa, per acabar, això sí, d’una manera diferents als darrers anys, ja que la sardana de germanor on participen tots els ballarins i que és amb la que s’acaba tradicionalment el concurs, es va canviar enguany per una sardana en honor i reconeixement a Guim Gratacós per haver rebut el passat dia 15 la Dracma de Plata de Roses, gràcies a la seva tasca per mantenir viva una de les tradicions més arrelades a la nostra terra, la sardana.

Pel que fa a estrictament al Concurs de Colles Sardanistes de les comarques gironines destacar que la colla Fent Gresca en Infantils, amb 9 punts, la Mediterrània Jove en Juvenils, amb 6 punts, Albera Dansa en Veterans, amb 6 punts  i la colla Mans Amigues en Grans, també amb 6 punts, van ser les colles guanyadores.