La plataforma “Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord” respon al Ministeri per a la Transició Ecològica

Parc Eòlic Tramuntana
Simulació de com es veurien els molins de vent del Parc Eòlic Tramuntana des de Cala Montjoi / Arxiu

La plataforma en contra del parc eòlic Tramuntana, que compta amb l’assessorament de dos despatxos d’advocats i un equip de tècnics, hi presentarà al•legacions si el projecte tira endavant

Arran de la consulta oberta pel Ministeri per a la Transició Ecològica sobre l’abast de l’avaluació d’impacte ambiental del projecte Parc Tramuntana, la plataforma “Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord” ha respòs per dues vies: mitjançant la Confraria de Pescadors de Roses (que ha estat consultada pels promotors del parc) i a través de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus (que no ho ha estat).

En el text, de 37 pàgines, que es pot consultar en els enllaços de sota, s’especifica que aquest parc eòlic té una finalitat especulativa, a la vegada que alerta que la zona on es pretén instal•lar es troba en un espai de gran fragilitat ecològica.

El document detalla que el parc proposat té unes dimensions i característiques úniques i que, actualment, no hi ha cap altre projecte marí similar al món, ja que no existeixen, excepte els caràcter experimental, aerogeneradors de 252 metres d’alçada ni capacitat de 15 MW com proposen els promotors.
En el mateix document es remarca que que pretendre instal•lar un parc eòlic marí en una zona classificada com a zona d’exclusió és totalment intolerable. I que per aquest motiu  ni tant sols s’hauria d’admetre a tràmit el document inicial del projecte sotmès a consultes prèvies.

La plataforma “Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord”, a banda de tenir el suport d’una trentena d’entitats del sector pesquer, nàutic, turisme, entitats ecologistes, a més de ciutadans a títol particular, compta amb dos despatxos d’advocats, i un equip ampli de tècnics, entre biòlegs marins, paisatgistes, enginyers industrials, arquitectes, geògrafs, enginyers agrònoms i economistes.
I en el cas que el projecte del Parc Tramuntana segueixi endavant, la plataforma presentarà al·legacions.