La pluja impedeix repetir l’èxit d’afluència de gent de l’Aplec de la Sardana de Roses de l’any passat

XL Aplec de la Sardana de Roses

La meteorologia no sap d’efemèrides i per això no va respectar el 40è aniversari de l’Aplec de la Sardana de Roses. Per culpa de la pluja, que va caure durant gairebé tot el dia a Roses, i pràcticament tota la demarcació de Girona, l’Aplec es va portar a terme a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, el que va minvar l’afluència de gent

XL Aplec de la Sardana de Roses
XL Aplec de la Sardana de Roses

Si l’any passat l’Aplec de la Sardana va acollir l’afluència de gent més alta dels darrers anys, enguany, quan es compleixen 40 anys d’aquesta activitat, no s’ha pogut repetir l’exit de participació del 2012, “de fet els sardanistes són els mateixos, però l’afluència de gent que va entrant i sortint s’ha vist reduïda a la meitat, la pluja no ens ha ajudat gens”, va dir un resignat Joaquim Gratacós, president de l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses, organitzadora de l’esdeveniment.

L’Aplec està previst celebrar-ho, com cada any a l’esplanada principal de davant de la Ciutadella, però la pluja ha obligat als organitzadors a fer-ho a l’envelat de la plaça Frederic Rahola. Tot i això, sardanistes provinents de Sabadell, Ripoll o Manresa, entre poblacions s’han donat cita per gaudir d’aquesta jornada rosinca de sardanes.

La jornada matinal va començar a les 10:30 hores a on les cobles Ciutat de Girona, Montgrins i la Principal de la Bisbal, considerades com les millors de tota la demarcació de Girona, van interpretar un total de 12 sardanes fins a l’una del migdia, hora que es va fer el descans per anar a dinar.

A les 4 de la tarda es va reanudar l’activitat  de musica i del ball típic de Catalunya fins al vespre.

Com ja és tradició en aquest Aplec de la Sardana de Roses es va portar a terme 3 sorteigs amb els quals es regalava un pernil. També i com en tots els aplecs que s’organitzen arreu de Catalunya es va fer el sorteig Vine a l’Aplec, en el que els afortunats van se obsequiats amb un dinar que podran gaudir en l’Aplec de la Sardana de Breda, que se celebrarà el proper 14 d’abril. Un obsequi que es tradició fer-ho en tots els aplecs per tal de recompensar i agrair a tots els assidus d’aquestes reunions sardanístiques la seva assistència.