La Policia Local de Cadaqués pionera en patrullar amb un vehicle elèctric

Policia Local de Cadaqués

L’empresa de cotxes NISSAN de Figueres ha deixat durant un mes un Nissan LEAF 100% elèctric i automàtic perquè el cos de Policia Local de Cadaqués el provés en diferents àmbits de les seves tasques diàries

Policia Local de CadaquésDurant un mes l’inspector en cap de la Policia Local de Cadaqués, Oscar Soler, ha estat la persona encarregada de portar a terme una prova pilot amb un vehicle elèctric cedit per l’empresa Nissan de Figueres al cos policial. Una prova que l’inspector ha valorat molt positivament assenyalant que “tot són avantatges, per exemple, pel medi ambient perquè propaga 0 emissions de fum, així com que no fa gens de soroll”, i per tant  “és una eina molt eficient pel torn de nit ja que no produeix cap mena de soroll o fins i tot per fer patrulles no uniformades en les quals el factor sorpresa és important”, ha destacat.

I en el mateix sentit, que l’inspector de la Policia Local, s’ha manifestat l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueres, que com alcalde i ciutadà està “molt conscienciat amb la protecció del medi ambient i les energies renovables”, per la qual cosa aposta “totalment per aquests canvis en un futur immediat i crec que tots els ajuntaments haurien de fer el possible.

L’Ajuntament de Cadaqués ha estat pioner amb diferents iniciatives a nivell nacional en defensa del medi ambient com, per exemple, recorda l’alcalde “la prova pilot amb el reciclatge d’envasos amb  ‘Cadaqués Retorna’,  i ara amb aquesta iniciativa utilitzant un vehicle elèctric de Nissan per la Policia Local”. Una  conscienciació respecte al medi ambient que ha de tenir l’ajuntament de Cadaqués “si tenim en compte que estem envoltats pel Parc Natural del Cap de Creus” ha remarcat Joan Figueres.

Estalvi anual de 1.440 euros

El primer tinent d’alcalde de Cadaqués, Eleuteri Serra, responsable de la Policia Local, ha valorat els costos del manteniment d’aquest vehicle amb la comparativa de la resta de vehicles policials i  el resultat ha estat que en un mes “un vehicle policial de gasoil gasta, si realitzes uns 100 km diaris,  un total de 160 euros al mes; en canvi aquest vehicle elèctric es recarrega amb tant sols 1,20 euros per tant,  el cost mensual seria de 40 euros, per tant, anualment representaria una estalvi de 1.440 euros”.

Experiència molt positiva

Per a l’inspector en cap de la Policia Local de Cadaqués, Oscar Soler, conduir un vehicle elèctric i automàtic ha representat “una experiència única ja que el seu comportament interurbà, no deixa res envejar a la resta de vehicles”.

Segons Soler, el comportament  del cotxe en zona urbana “és molt còmode ja que pràcticament no gasta gens d’energia perquè el vehicle és carrega sol cada vegada que aixeques el peu del gas, la qual cosa es pot fe aprofitant les baixades, que no has de tocar el gas”.
Pel que respecte al seu interior, l’inspector destaca “la seva comoditat o les seves prestacions, amb navegador inclòs i llums de xenons, entre d’altres extres”.
I després d’un més amb aquest vehicle cedit per la Nissan, Oscar Soler conclou que “el recomanaria amb els ulls tancats”.

Per la seva banda, l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueres, ha manifestat que “ha estat una iniciativa molt positiva”, destacant “ la gran necessitat d’introduir de les administracions públiques aquests tipus de vehicles”.