La Policia Local de Roses reforça la seva plantilla amb 8 agents per a la temporada d’estiu

Policia Local de Roses
Joan Plana, Montse Mindan i Eduard Campà durant la roda de premsa

La contractació dels 8 agents durant un període de 6 mesos tindrà una repercussió econòmica per al consistori de 129.054 €, que repercutiran, sens dubte, en la seguretat de les més de 100.000 persones que hi haurà a Roses durant la temporada d’estiu

Policia Local de Roses
Joan Plana, Montse Mindan i Eduard Campà durant la roda de premsa

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana i el cap de la Policia Local, Eduard Campà, han presentat aquest matí en roda de premsa les actuacions i serveis que l’Ajuntament de Roses reforça durant aquesta temporada d’estiu per fer front a les necessitats en matèria de prevenció i seguretat ciutadanes.

El creixement poblacional que viu Roses durant l’estiu requereix una previsió i dotació d’efectius i serveis proporcional en l’àmbit de la seguretat ciutadana. Tal i com ha explicat el Cap de la Policia Local de Roses, Eduard Campà, “durant la temporada d’estiu la població a la Vila es multiplica per 6 o més, la qual cosa provoca que la demanda de serveis per part de la Policia Local es multipliquin, com ara serveis assistencials, de primers suports sanitaris, d’ordenació del trànsit, control de les zones de càrrega i descàrrega, intervenció en accidents i serveis preventius a les platges, a les cales, als passejos, als concerts i d’altres, repercutint de manera directa en l’activitat i serveis que han d’oferir els cossos de seguretat”.

A tot això, s’ha d’afegir en matèria de seguretat ciutadana, la dispersió de la població i les activitats a zones del terme municipal més enllà del nucli urbà, com ara urbanitzacions, muntanya, cases aïllades i cales, sense oblidar l’augment dels riscos naturals com els d’incendis forestals, les onades de calor o el risc de contaminació marítima, on calen extremar prevenció i vigilància per garantir la seguretat de persones, béns i entorn natural.
I a tots aquests factors s’han d’afegir altres problemàtiques de caràcter estrictament policial, com l’augment de l’activitat delictiva, els aldarulls, els problemes circulatoris o les omnipresents molèsties veïnals pel soroll. A tall d’exemple, són les actuacions quotidianes policials esmentades per Campà, les quals s’incrementen a la població en una proporció d’1 a 6 en comparació amb els mesos de novembre a març.

8 nous agents i el 100% de la plantilla en servei

Per fer front a aquestes necessitats, Joan Plana ha explicat que la plantilla de la Policia Local s’ha vist incrementada amb la recent incorporació de 8 agents interins que reforçaran els serveis de seguretat a la població.

Vuit agents més amb els quals “es busca millorar la capacitat operativa de la Policia Local i facilitar que puguin afrontar millor els serveis a la ciutadania, amb una especial incidència en aquelles necessitats pròpies de la temporada, com són la vigilància a les platges, àrees d’esbarjo i passeig i zones comercials de major afluència turística, o als serveis relacionats amb el trànsit”, ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana.

A més, l’Ajuntament de Roses inicia avui mateix el procés selectiu per a la incorporació de 3 noves places d’agent fixes a la plantilla.

A tot això, cal afegir la limitació de realització de vacances dels agents de Roses durant els mesos de juliol i agost, una restricció que permet disposar de la totalitat de la plantilla, actualment integrada per 44 agents, operativa durant aquest període.

Joan Plana també ha assenyalat la voluntat per intensificar la col·laboració amb altres cossos policials “posant totes les eines i esforços de la nostra part per tal de coordinar-nos amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, així com amb els serveis de socorrisme a les platges i els agents rurals”.

Dotació econòmica específica

Per últim, Montse Mindan ha conclòs fent esment a la importància que l’Ajuntament atribueix a les polítiques de seguretat i prevenció, on “destinem tots els recursos possibles per tal de garantir el màxim benestar i protecció de vilatans i turistes. Disposar d’una població segura i cívica és la nostra màxima preocupació, sense oblidar tampoc el paper fonamental dels serveis de seguretat en el desenvolupament de moltes de les activitats del nostre dia a dia, especialment durant l’estiu, que mantenen Roses com un destí atractiu triat per milers de persones any rere any”.

Atenent aquesta importància, l’alcaldessa ha destacat que aquest reforç policial es realitza per tercer any consecutiu, el qual “representa un important esforç econòmic per al pressupost municipal” . Enguany, la contractació dels 8 agents durant un període de 6 mesos tindrà una repercussió econòmica per al consistori de 129.054 €, que repercutiran, sens dubte, en la seguretat de les més de 100.000 persones que hi haurà a Roses durant la temporada d’estiu.