La poma de relleno s’incorpora a la marca de garantia ‘productes de l’Empordà’

Poma de relleno

Acte de la marca de garantia "Productes de l’Empordà"

El recuit amplia el nombre de productors i la gamba de Palamós es troba en procés de certificació

Poma de relleno
Moment de l’acte de la marca de garantia ‘Productes de l’Empordà’

La poma de relleno s’ha adherit a la marca de garantia ‘Productes de l’Empordà’ i, de moment, seran set els productes alimentaris que aglutina aquest distintiu una vegada s’hagi certificat, en breu, l’adhesió de la gamba de Palamós. Els altres són l’arròs de Pals, la botifarra dolça, els brunyols de l’Empordà, la ceba de Figueres, el recuit i la ja esmentada poma de relleno de Vilabertran.
La incorporació d’aquest nou producte a la marca de garantia es va presentar aquest dijous 25 de juliol a l’edifici El Centre de Vilabertran. A l’acte hi van assistir el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Joaquim Felip, el conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Joan Trias, i l’alcalde de Vilabertran i diputat provincial, Martí Armadà, així com els membres de l’associació Els Xiprers que són els promotors d’aquest nou producte. En el mateix acte es van presentar els productors de recuit que s’han incorporat recentment i el nou fulletó promocional.
La marca de garantia “Productes de l’Empordà” va néixer per la voluntat que tenien els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i un col·lectiu de productors de la zona de personalitzar, distingir i reconèixer els productes propis de l’Empordà ajudant, d’aquesta manera, a la seva comercialització i venda.
Aquest distintiu va ser atorgat l’any 2003 i garanteix que tots els productes adherits siguin produïts o elaborats, transformats i envasats en el territori empordanès, i es fan segons les seves tradicions. Val a dir que els productors han de passar periòdicament els controls d’un laboratori alimentari que s’encarrega de certificar la qualitat en les diferents fases del producte.