La posició del Grup Municipal del PSC-PM de l’Ajuntament de Roses sobre elBulli Foundation

Grup Municipal Socialista de Roses

David Beltrán i Jesús Mínguez, (Grup Municipal PSC de Roses)

Grup Municipal Socialista de Roses
David Beltrán i Jesús Mínguez, (Grup Municipal PSC de Roses)

Sobre l’impacte socioeconòmic de la comarca, és obvi que suma mes que resta en tots els aspectes, tant culturals com de visitants, que segons les previsions de Ferran Adrià es de 200.000 persones anuals.
Una bona eina, doncs, per trencar la temporalitat ja que a Roses és molt curta. D’aquesta manera s’allargaria i es crearia llocs de treball tant directes com a indirectes.
Ja no entrem en l`imatge turística que internacionalment obtindria la nostra població com a marca. Per això, des del Grup Municipal de PSC-PM de Roses, estem totalment d’acord d’aquest projecte des de la òptica econòmica i turística, ja que sempre seria un valor afegit i un fet diferenciador a nivell Mundial, per la qual cosa tots hem de sumar esforços perquè es porti a terme.

Aquest Macro projecte esta dividit en tres, elBulli 1846, elBulli DNA, i Bullipèdia. Els dos primers a Roses i l’últim a Barcelona. Dit això, la seva ubicació al Parc natural del Cap de Creus, entenem, quedarà plenament integrat en el paisatge, posant en valor una zona molt deteriorada,
D’altra banda, el Grup Municipal del PSC de Roses exigeix a les institucions governamentals màxim rigor i control del mateix.
La nostra sensibilitat sobre la biodiversitat, sobradament contrastada, no se’ns pot qüestionar en aquesta legislatura, per això exigim a l’equip de govern de la nostra població, CIU i PP, màxima transparència i la màxima informació a la societat.
No cal oblidar que en el dia d’avui hi ha postures contràries a elBulliFoundation per part de diferents entitats ecologistes, amb mes de 70.000 signatures recollides en el dia d’avui per parar aquest avantprojecte en el Parlament de Catalunya.
Entenem des de el PSC, que tenim d’escoltar, i que tenen d’entendre que a vegades es tenen que fer sacrificis per el bé comú. I no posar pals a la roda al progrés.

Per finalitzar, dir des de el Grup Municipal del PSC de Roses, que sempre utilitzarem una màxima i praxi adequada amb sentit comú en tot allò que concerneix al nostre poble Roses, que és la nostra màxima prioritat.

Per això, el Grup Municipal està totalment d acord, al dia de avui, amb el projecte de elBulli a Cala Montjoi.

Regidor i Portaveu David Beltran Blanco
Regidor Jesus Mínguez Castanheira
Grup Municipal del PSC-PM de l’Ajuntament de Roses