La pre-estrena de ‘Vestigis’ pel·lícula rosinca dirigida pel director rosinc Ivan Morillo emplena dues sales dels Cinemes de Roses

Vestigis
Escena de la pel·lícula 'Vestigis' amb Joan Fibla com al psiquiatra Hermann, Anna Vicens en el paper d'Helena parlant amb el seu home, en Marc (Josep Mª Cortada)

Expectació a Roses per veure en primícia el primer llargmetratge del director rosinc Ivan Morillo, ‘Vestigis’, i rodat íntegrament en diferents espais de la Vila amb actors de casa

Vestigis
Escena de la pel·lícula ‘Vestigis’ amb Joan Fibla com al psiquiatra Hermann, Anna Vicens en el paper d’Helena parlant amb el seu home, en Marc (Josep Mª Cortada) / Foto: José Roy (autor de la foto fixa de ‘Vestigis’)

L’equip de producció del film ‘Vestigis’, va oferir a tothom que volgués assistir a la seva pre-estrena. Primer llargmetratge del rosinc Ivan Morillo.

I el públic rosinc no va defraudar i, davant l’expectació de veure la primera pel·lícula cent per cent de Roses, va omplir dues sales dels Cinemes Roses. “Tot i que la pel·lícula no està completament acabada, ja que s’han de fer arranjaments en el so i alguns diàlegs no sentien bé, el públic ha reaccionat molt positivament perquè han aplaudit molt al final”, va afirmar el prodcutor executiu de ‘Vestigis’, Thomas Spieker.

El director de Vestigis, després del visionat del film va afirmar que “l’idea era recollir les sensacions de tot el públic assistent, que és la idea de la pre-estrena”. Una pre-estrena davant el públic de Roses, el seu públic, que li va suposar al final del visionat un “alliberament després de molts de nervis, molta pressió, però ha estat molt agradable perquè el públic de Roses sempre respon bé i pel qual m’he sentit recolzat”.

I parlant del públic, un dels espectadors que més li va agradar ‘Vestigis’ va ser Joan Adrué, provinent expressament de Flaça per veure-la, “és una pel·lícula en la que s’ha de lloar els plans que ha fet el director i la manera de com ha anat desenvolupant la trama”, va dir, per destacar tot seguit que “els actors molt bé, la protagonista –Anna Vicens en el paper d’Elena- i el psiquiatra –interpretat per Joan Fibla- molt posats en el paper i molt aconseguit”.

I precisament, Joan Fibla va ser un dels actors més felicitats a la sortida dels Cinemes Roses pel seu paper del doctor Hermann un psiquiatra tot un psicòpata, “aquest paper ha estat un caramel perquè en Hermann és un psicòpata, però juga amb una ironia amb una manera d’estar que he gaudit molt, tot i que em feia molta por caure en la sobreactuació, i en vaig treballar aquest aspecte per no sobreactuar molt i ser mesurat”.

Un cop s’hagi acabat de polir alguns detalls en la fase de postproducció on es retocaran el so, la imatge i el muntatge, “però no la trama que ja està explicada i desvetllada”, el productor Spieker té previst presentar-la en diferents festivals cinematogràfics abans de projectar-se a les sales comercials de cinema.

Cal destacar que aquest treball d’Ivan Morillo en la seva estrena com a director d’un llargmetratge ha estat rodat íntegrament a Roses en només 9 dies en un horari intensiu “extenuant” pels actors i tot l’equip de rodatge de 14 hores per jornada, utilitzant diferents localitzacions com l’antiga depuradora de marisc, una casa unifamiliar a Mas Fumats i una altra al centre de Roses, la platja de Sant Bonifaci, les oficines de la Casa Cambó, el vaixell-museu de la Confraria de Pescadors i diferents carrers de la Vila.

Sinopsi de Vestigis basada en un guió original d’Ivan Humanes

Vestigi ens parla de l’Elena (Anna Vicens), mestre de professió la qual ha perdut una filla durant l’embaràs, i mai ha superat aquesta pèrdua. Els seu matrimoni amb en Marc (Josep Mª Cortada) fa aigües, tot i que el seu home continua enamorat d’ella. Al mateix temps l’Elena enceta una història d’amor tòrrid i lèsbic amb una de les seves ex-alumnes, l’Erika (Marta Figueras).

En Marc, preocupat pel seu matrimoni acudeix a un psiquiatra, en Hermann (Joan Fibla), per tal de salvar el seu matrimoni, el qual els proposarà una teràpia intensiva. Teràpia que consisteix en sotmetre`s durant un cap de setmana al seu nou programa per tal de salvar la seva relació… Amb un final del tot inesperat.