La primera competició nàutica arriba a la badia de Roses amb la celebració de la Copa d’Espanya de Làser 4.7

GEN Roses

El Grup d’Esports Nàutics, GEN Roses, organitzarà durant els dies 1 i 4 de maig la Copa d’Espanya de Làser 4.7, la primera competició nàutica de l’any en aigues rosinques
GEN RosesLes competicions nàutiques s’inauguraran a la badia de Roses amb la celebració de la Copa d’Espanya de Vela de la classe Làser 4.7. Un esdeveniment organitzat pel Grup d’Esports Nàutics de Roses, el GEN, i que tindrà lloc els primers dies del mes de maig, concretament de l’1  al 4 del mes vinent.

El primer campionat d’un total de 19 que se celebraran durant aquest any en el que es preveu unes 10.000 estades a la Vila de Roses amb un impacte econòmic d’un milió d’euros.

La classe Làser 4.7 és la categoria juvenil prèvia a la vela olímpica Làser Radial pel que respecta a les dones, i Làser Standard pel que fa als homes, sent la característica distintiva d’aquesta embarcació que amb un mateix vaixell i amb diferents grandàries de vela, un esportista va evolucionant segons va creixent i millorant, fins a arribar als aparells olímpics amb les vés-les més grans.

La Copa d’Espanya de Làser 4.7 d’aquest any 2014, juntament amb la de l’any passa, serveixen per configurar el rànquing Nacional que la Real Federació Espanyola de Vela (RFEV) i l’Associació Espanyola de la Classe Internacional Làser (AECIL) utilitzen per designar l’equip de regatistes nacionals seleccionats que competiran als campionats Europeus i Mundials d’aquest mateix any.

Es preveu que durant els 4 dies de la Copa d’Espanya participin els 120 millors regatistes nacionals, que ja han passat per un sistema selectiu en cadascuna de les territorials.

Actualment, els primers tres classificats nacionals són el català Albert Carcellé, el canari Ismael Iess i el gallec Esteban Martínez, separats només per 8 punts. Un diferència que es pot retallar en una sola regata, ja que el guanyador d’una prova pot sumar un màxim de 18 punts, però si és té un mal dia fins i tot podria arribar a no fer cap punt.
A la categoria femenina, les diferències en el rànquing són majors, la canària Silvia Morales amb 170 punts lidera la classificació, seguida de la també canària Mª José Marichal amb 154 punts i de la catalana Cristina García amb 148 punts.

Amb aquestes diferències segur que l’espectacle està servit, amb unes regates, com a mínim, emocionants, ja que el port de Roses podria ser l’escenari d’un possible canvi de líders, sobretot a la categoria d’homes.

Només falta que la climatologia acompanyi i es pugui gaudir dels vents de sud o de la tramuntana (vent de nord), ideals, tots dos per a la pràctica dels esports nàutics, ja sigui a vela, a rem o motor.