La primera jornada al carrer del Centre de Normalització Lingüística de Girona tot un èxit de participació

Dictat popular; contes, joguines, jocs i cartes als reis per als menuts; pantalles amb recursos lingüístics de tota mena; lectures de Sales, Calders i Tísner i molt més han protagonitzat la primera jornada al carrer del Centre de Normalització Lingüística de Girona

cnl_gironaAquest dissabte al matí alumnat dels cursos de català per a adults i membres del Voluntariat per la llengua han protagonitzat diverses activitats al voltant de l’estand del   Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona, al Punt de Trobada de la Rambla,  amb el propòsit de posar a l’abast dels ciutadans els serveis que ofereix arreu de les comarques gironines.

Alumnes del Bàsic 1 i 3 i de l’Intermedi 2 i una voluntària han col·laborat en la lectura de textos de Sales, Calders i Tísner per commemorar el centenari del seu naixement. El primer a llegir ha estat Joan Alcalà, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona.  Tot seguit, alumnes del Bàsic 2  i el cor de pares i mares de l’Escola Bruguera, Les Veus del Bruguera, han emocionat el públic amb tres nadales populars: “El noi de la mare”, “El petit vailet” i “El 25 de desembre”. Els membres del cor han improvisat corrandes en defensa de la llengua i la immersió lingüística. També hi ha hagut espai per al joc: un Scrabble gegant ha cridat l’atenció dels més petits, que han construir paraules amb l’ajuda dels més grans.

Gran èxit ha tingut el dictat popular que ha comptat amb la participació de 40 persones. Davant l’allau de participants s’ha fet un segon dictat. Els guanyadors s’han endut diversos obsequis.

Durant tot el matí s’han recollit jocs, joguines, contes i llibres en català. El CNL de Girona (carrer dels Ciutadans, 18), que tots aquests dies i fins al 20 desembre és punt de recollida de joguines, se suma així a la campanya “Apropa’ns a la il·lusió” de la Creu Roja.

A banda de tot això, al llarg de tot el matí s’ha projectat en una pantalla gegant fotos d’activitats i de les sortides fetes pel voluntariat i l’alumnat, s’ha informat de l’oferta de cursos, dels recursos que tenen a disposició, del programa Voluntariat per la llengua, etc.

El Centre de Normalització Lingüística de Girona el constitueixen 19 serveis de català.

Aquest any 2012 s’han organitzat 485 cursos, amb 11.262 inscripcions, i s’han constituït unes 2.000 parelles dins el programa Voluntariat per la llengua.

La jornada s’ha pogut seguir a través del Facebook: https://www.facebook.com/CNLGirona i del Twitter (@vxlgirona), amb l’etiqueta: #jornadacnlgi.