La primera sessió del Cinema a la Fresa de Roses fa ple

Cinema a la Fresa de Roses
A la primera sessió del Cinema a la Fresa de Roses es va projectar la pel·lícula 'La Mula', de Clint Eastwood, on els espectadors van seure en localitats pre-assignades per unitat afectiva, parelles d’amics o grups de persones que van fer la seva reserva de manera conjunta

A la primer sessió del Cinema a la Fresca de Roses es va projectar la pel·lícula ‘La Mula’, dirigida i protagonitzada per Clint Eastwood

El Cinema a la Fresa de Roses 2020 és gratuït i tampoc s’han de llogar gandules com anys anteriors, ja que l’Àrea de Cultura ha decidit que sigui una activitat d’accés lliure a tothom.
I tampoc és necessari llogar gandules, ja que l’Ajuntament de Roses posa cadires a disposició els espectadors que, enguany, per seguir el protocol de seguretat de la COVID-19 i mantenir la distància de protecció, es van habilitar 150 seients a la Ciutadella de Roses.

Tot i ser gratuïta, s’havia de reservar plaça per assistir al Cinema a la Fresca i totes es van reservar  en ser l’aforament limitat, i les seves reserves es van exhaurir. Només es veia alguna cadira lliure, segurament a causa del xic vent  que bufava ahir convertint la nit més fresca de l’habitual durant aquests dies.

“Amb l’entrada lliure volem facilitar que tothom pugui assistir al cinema a l’aire, i la resposta de la gent ha estat bona, perquè es van reservar totes les places, que han estat 150, però esperem i desitgem que l’any vinent puguin ser molt més”, va assenyalar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Tres pel·lícules més al Cinema a la Fresca d’enguany

El pròxim dijous, 23 d’abril es projectarà Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar (2019), serà la pel·lícula que el cicle oferirà el 23 de juliol. El film recorre la vida de Salvador Mallo (Antonio Banderas), un director de cinema que en el seu ocàs professional recorda la seva infància, el primer desig, el primer amor adult, el dolor de la ruptura, l’escriptura com a teràpia, el descobriment del cinema i experimenta el buit davant la impossibilitat de continuar gravant. Per a molts, Dolor y gloria és el relat més personal del director, on les comparacions amb la seva biografia resulten inevitables.

Al següent dijous, 30 de juliol, arribarà a la gran pantalla de la Ciutadella Rocketman, una pel·lícula biogràfica i musical de 2019, basada en la vida del músic Elton John. Dirigida per Dexter Fletcher, l’obra segueix a John en els seus inicis com un prodigi a la Royal Academy of Music a través de la seva col·laboració musical amb Bernie Taupin. El títol del film és el nom de la seva cançó de 1972 “Rocket Man”.

I el dijous 6 d’agost clourà aquest cicle del Cinema a la Fresca de Roses 2020,  El vicio del poder, dirigida per Adam McKay al 2018), pel·lícula que explora la història real sobre com Dick Cheney (Christian Bale), un callat buròcrata de Washington, acabà convertint-se en l’home més poderós del món com a vicepresident dels Estats Units durant el mandat de George W. Bush, amb conseqüències per al seu país i per a la resta del món que encara perduren avui dia.

Totes les pel·lícules són emeses en llengua castellana. Durant les sessions es segueixen les mesures establertes per les autoritats sanitàries: el públic ha d’accedir amb mascareta, mantenir les distàncies de seguretat i rentar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que trobaran a la seva disposició a l’accés al recinte.