La Processó de Divendres Sant de Roses canvia enguany de recorregut i incorpora per primer cop les cornetes

Processó de Divendres Sant de Roses

Demà, més de 200 persones protagonitzaran la Processó de Divendres Sant pel carrers de Roses

Processó de Divendres Sant de RosesLa Processó de Divendres Sant de Roses  l’any passat es va sortir de la plaça de l’Església per agafar el carrer Puig Rom fins a l’Avinguda Jaume I i tirant cap a muntanya per enllaçar amb l’Avinguda Montserrat, i tot seguit, passant per la plaça Llevant, agafar el carrer Nou fins arribar a la Rambla Riera Ginjolers, i d’aquí entrar ja un altre cop a la plaça de l’Església.
I enguany el primer carrer que s’agafarà si que serà el Puig Rom, però un cop s’arribi al carrer Francesc Macià es tirarà en direcció al mar fins al carrer Sant Sebastià, el qual portarà als Manaies, Tamboriners, Costalers i Penitents a la Riera Ginjolers per entrar tot seguit a la plaça de l’Esglèsia. Un canvi de recorregut que els organitzadors s’han vist obligats a realitzar “per les obres de reurbanització que s’estan fent a la Riera, que ens impedeix agafar el carrer Nou per agafar-la fins l’església”, va afirmar el tresorer de la Germandat del Jesús del Natzaré, Eduardo Martín. Germandat que juntament amb ARORES són els organitzadors de la Processó d’enguany.

Martín va explicar que la primera idea “era tornar pel carrer Peralada des del carrer Nou, però aquí tenim un problema, ja que les pilones que hi ha al carrer estrenyen el camí i ens dificulta el pas”.

Quatre cornetes a la banda de música

La incorporació de quatre cornetes als Tamboriners és l’altra novetat després del recorregut de la 6ª Processó de Setmana Santa. Tradició recuperada al 2010 per l’Associació Rosinc de Festes després de gairebé 40 anys sense realitzar-se. Unes cornetes que “juntament amb les trompetes donarà més qualitat a la banda musical i és molt més bonic”, va dir l’Eduardo.

Processó de Divendres Sant, no del Silenci

A la processó de Divendres Sant de Roses sortiran com en les cinc edicions anteriors els passos del Crist de la Columna, Jesús el Natzaré, el Crist crucificat i el de la Verge del Dolors. Una Processó que “no és la del Silenci, sinó la de Divendres Sant, perquè aquesta es fa amb el Sant enterrament, i nosaltres no fem això. I a més no potser de cap manera la Processó del Silenci ja que anem tocant els tambors”, va afirmar Eduardo Martín.

El tresorer de la Germandat de Jesús el Natzaré considera que “s’hauria de crear una comissió de la Processó per tenir una organització millor i que cadascú es responsabilitzi dels diferents aspectes, i no com ara que ho de fer tot jo”, es va queixar.

Cal destacar que els participants de la Processó de Setmana Santa porten, en el cas dels Tamboriners, assajant des del mes setembre assajant i els passos un mes, degut a la seva participació en altres activitats i el passos des de fa un mes perquè tot surti a la perfecció.