La Processó del Silenci de Roses, una tradició popular cada cop més arrelada a Roses

Processó del Silenci de Roses

El Crist de la Columna de la Processó del Silenci de Roses

Un altre any milers de persones es van aplegar pels carrers de Roses per veure els passos de la Processó del Silenci de Roses

Processó del Silenci de Roses
El Crist de la Columna de la Processó del Silenci de Roses

A principis de la dècada del 70 es va deixar de celebrar a Roses la processó de Divendres Sant. Una tradició recuperada 39 després, al 2010, per l’Associació Rosinca de Festes, AROFES.
I enguany ha celebrat la seva cinquena edició la processó del Silenci des que es va recuperar. Un tradició popular que en cinc anys està cada cop més arrelada tant en els creients de la fe catòlica com en els aficionats d’aquestes tradicions religioses que se celebren per Setmana Santa.

Creients i aficionats de Roses, l’Alt Empordà i la demarcació de Girona que s’apropen fins la Vila rosinca per seguir la comitiva religiosa encapçalada per la Creu guia i composada pels Manaies, i tot seguit els passos del Crist de la Columna, el Jesús del Natzarè, el Crist crucificat i el de la Dolorosa, acompanyats dels tamboriners.

El recorregut d’enguany va ser pràcticament el mateix. Es va sortir de la plaça de l’Església per agafar el carrer Puig Rom fins l’Avinguda Jaume I, i després l’Avda. Montserrat fins arribar a la Rambla Riera Ginjolers. L’any passat no es va passar per la Riera, ja que es va trencar pel carrer Peralada fins a la plaça de l’Església.
Enguany però s’ha volgut passar pel vial obert que enllaça directament la Rambla amb el temple religiós.
Cal destacar que la gran quantitat de persones que van veure la processó del Silenci es van concentrar en els primers indrets per on va transcorre, és a dir, plaça de l’Església, carrer Puig Rom i avda. Jaume I. Després la comitiva religiosa va desfilar en solitari fins arribar una altre cop al punt d’inici, on els establiments de restauració van aprofitar van fer ple a les seves terrasses.

Gairebé tres hores és el que va durar la V Processó del Silenci de Roses en fer tot el recorregut, sortint des de l’església passades les nou del vespre, arribant l´últim dels passos al temple religiós a tocar a la mitjanit.