La projecció de dos vídeos sobre el referèndum va cloure la commemoració de l’1-O a Roses

Commemoració a Roses de l’1 d’octubre

Fotograma del vídeo realitzat per Jaume Cusí

Un dels vídeos mostra tota la jornada electoral de l’1 d’octubre de 2017, des de la 5 del matí fins les 10 de la nit, enregistrat per el jove Jaume Cusí

Commemoració a Roses de l’1 d’octubre
Fotograma del vídeo realitzat per Jaume Cusí

La secció local de l’ANC de Roses va tancar el passat dilluns al vespre al Teatre Municipal els actes de commemoració de l’1 d’octubre de 2017, dia en que es va celebrar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.
Un dia d’ara fa un any que es va iniciar per a molts rosincs i rosinques molt i molt d’hora, quan encara no havia clarejat. Una jornada en la que es van viure emocions molt contradictòries, ja que tot i que a Roses no hi va haver violència, les informacions no deien el mateix pel que fa a d’altres col·legis electorals d’altres poblacions i ciutats, on es mostrava la violència extrema exercida per part de la policia nacional contra persones innocents.
I sobre el que va passar a Catalunya l’1-O va ser el primer vídeo, concretament el documental realitzat per Mediapro, que es va projectar a la sala teatral de Roses per recordar el succeït a fa un any i en la que havia de ser una jornada festiva per als catalans. “Es va poder votar i a Roses també va guanyar el SÍ  a que Catalunya sigui una república independent, però per altre banda es van viure moments de molta tensió i nerviosisme, esdevenint un dia que tots recordarem tota la vida”, va manifestar la coordinadora de Roses per la Independència, Imma Carrion.

Un record que a Roses no s’oblidarà mai tampoc, ja que el que es va viure, des de les 5 del matí, quan encara era fosc, fins a les 10 de la nit, va quedar enregistrat per en Jaume Cusí, el qual va fer un vídeo d’uns 15 minuts (vegeu a sota) que es va poder veure tot seguit de la projecció del documental de Mediapro.
Més de 24 hores amb la càmera en mà en la que Cusí va gravar moltíssimes imatges, de les quals encara recorda especialment  “la cua per anar a votar a l’Escola Narcís Monturiol ,perquè trobo que la imatge en formar S és molt maca, però sobretot quan al vespre tothom esclata d’eufòria perquè s’ha pogut votar sense cap problema, és una passada”.
Aquest acte que va cloure la commemoració de l’1-O a Roses es va iniciar amb una petita actuació dels gegants Quimet i Demetria i va finalitzar amb un aperitiu al vestíbul de la sala teatral.