La protectora d’animals l’Anxova Peluda de l’Escala contraria a que les mascotes del poble vagin a la gossera de Figueres

Associació Protectora d'Animals l'Anxova Peluda

L’Anxova Peluda denuncia que l’Ajuntament de l’Escala vulgui que els animals hi vagin a la gossera de Figueres quan al poble ja n’hi ha una protectora d’animals, que es va fundar per evitar precisament això

El proper dilluns, 16 de setembre, l’Ajuntament de l’Escala celebrarà el seu ple ordinari municipal del corrent mes. I un dels punts a tractar serà l’aprovació per part del consistori de reprendre el conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà pel que fa a la recollida d’animals al carrer.
Fins aquí tot correcte, però el problema sorgeix amb el destí que tindran els animals abandonats, que no és altre que la protectora d’animals de Figueres.

I precisament, l’Associació Protectora d’Animals l’Anxova Peluda es va crear ara fa gairebé 6 anys vetllat per evitar que els gossos que es recullen als carrers de l’Escala acabin a la gossera de Figueres, davant les denuncies de mala gestió i de les condicions indignes que els gossos pateixen en aquesta entitat, que és qui presta el servei al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Els membres de l’Anxova Peluda denuncien aquesta renovació de l’acord amb l’ens comarcal perquè saben durant el ple municipal el conveni s’aprovarà sense cap problema, ja que Candidatura de Progrés, el grup polític que governa a l’Escala, té amplia majoria en estar representat per 10 dels 17 regidors que conformen la corporació municipal escalenca.

I l’Associació Protectora d’Animals l’Anxova Peluda lamenta profundament aquesta decisió per part del Govern de l’Escala, si finalment s’aprova el conveni, perquè “durant els tres darrers anys l’Ajuntament no ha tingut la necessitat de renovar-ho, ja que nosaltres li fèiem la feina, a cost zero”, ha afirmat la presidenta de l’entitat animalista, Elsa Barriga, la qual es qüestiona “l’interès que pot tenir el Govern de l’Escala en renovar el conveni amb el Consell, quan té una protectora a casa que li fa la feina i, a més, en unes millors condicions pels animals, ja que els que recollim nosaltres hi tenen un tracte personalitzat en estar en cases d’acollida, quan en la protectora de Figueres estan amuntegats i engabiats”.

Cal assenyalar que l’Anxova Peluda és una entitat sense ànim de lucre, que no rep ni  ha rebut mai cap tipus d’ajuda de l’administració local.
De fet, mai ha demanat cap subvenció per a cobrar sous o lucrar-se amb la feina que, consideren, ha de seguir essent voluntària, però sí que va sol·licitar, en reiterades ocasions, que la Policia Local disposés d’un lector de xip i una gàbia per a emergències.  

I a principis d’aquest any, representants de la protectora i del Govern local van mantenir una reunió per tal de formalitzar un conveni, a més d’acordar valorar la inversió que s’hauria de fer per proveir de 5 o 6 gàbies, i un terreny per a tenir un espai local on els membres de l’Anxova Peluda pogués treballar.

La presidenta de l’entitat animalista de l’Escala lamenta que “un cop vam presentar el pressupost d’aquesta inversió, que aproximadament és del mateix import que costa el conveni amb el Consell Comarcal, uns 12.000€, l’Ajuntament no ens va tornar a dir res, i ara ens assabentem de la intenció del consistori de reprendre el conveni amb el Consell”.

L’Anxova Peluda recull a l’any una mitjana de 200/230 gossos de l’Escala i rodalies, “gestionem les adopcions de tots ells i, per norma general, mai passen més de tres mesos sense ser adoptats, i en el cas que no sigui així els voluntaris de la protectora els passegen cada dia donant-les un tracte digne, personalitzat i humà”, ha explicat Elsa Barriga, i ara “tan sols demanem que els gossos que trobem ens quedin amb nosaltres, com ha passat aquests darrers tres anys”.

Manifestació prevista per aquest dilluns, 16 de setembre

La presidenta de l’Anxova Peluda confia, d’aquí a dilluns, poder fer canviar d’opinió al Govern de l’Escala, però en el cas que no fos així està previst fer una manifestació a la plaça de l’Ajuntament mitja hora abans, a les 19:30h, de celebrar-se el ple municipal. Una manifestació de defensa d’un tracte just i humanitari cap als animals, i de queixa pel que es considera un menyspreu per part del Govern local a la tasca desenvolupada per la protectora d’animals de l’Escala.