La pujada al Puig de l’Àliga de Roses bat el rècord de participació en la seva 24ª edició

Pujada al Puig de l’Àliga de Roses
A dalt, abans de sortir i a sota al Puig de l'Àliga

Gairebé 110 persones van participar ahir a la XXIV Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses

Pujada al Puig de l’Àliga de Roses
A dalt, abans de sortir i a sota al Puig de l’Àliga

L’any 2012 Roses va viure la pujada al Puig de l’Àliga més patriòtica i multitudinària de la seva història en coincidir amb els inicis del procés independentista, reflectit en la gran manifestació celebrada a Barcelona amb la participació de més d’un milió de persones.
Llavors, aquell any, van ser una vuitantena de rosincs i rosinques els que van decidir pujar, primer, a aquest pic emblemàtic de Roses i després anar a Barcelona per reclamar la independència.
Els anys posteriors, però, la participació en aquesta excursió va baixar en picat amb una trentena de persones participants. I no va ser fins l’any passat que es va registrar una xifra de rosincs i rosinques similar a la de l’any 2012.

Però, ahir, en la XXIV Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga van ser gairebé 110 persones, concretament 107, les que van sortir de la plaça de l’Església per pujar fins a aquest pic, hissar la bandera catalana i cantar l’himne dels segadors.

El secret va ser que l’Associació Excursionista Cabirols va donar “la possibilitat de fer les inscripcions via internet, i la veritat és que ha anat molt bé tant per les persones que s’han inscrit, que han estat una setantena, com per l’organització, que tan sols hem hagut de fer la inscripció d’una trentena de persones abans de sortir”, va manifestar el president dels Cabirols, Josep Coucelo.

Així, els gairebé 110 excursionistes han sortit cap a les 8:30 hores des de la plaça de l’Església, no sense abans fer-se la foto per immortalitzar el moment amb la nova pancarta dels Cabirols per, tot seguit, fer la ruta de cada any, és a dir, urbanització del Mas de l’Oliva, camí de la vaga de l’Alzeda, Mas de Can Causa, on s’ha fet la parada per esmorzar unes coques, cafès i ratafia, gentilesa de Can Cairó i Cabirols;  Puig de la Sardina i Puig de l’Àliga.
Un cop al pic, i després d’hissar la senyera i cantar Els Segadors, els excursionistes han tornat cap a Roses.

Excursionistes, rosincs i rosinques, que no han hagut de fer ni tan sols la despesa de l’assegurança obligatòria per participar en aquest tipus d’activitats, ja que l’Associació Excursionista Cabirols se n’ha fet càrrec, i que, a més, han batut el rècord de participants de la Pujada al Puig de l’Àliga en la seva 24ª edició.

L’any vinent aquesta activitat celebrarà el seu 25è aniversari, per la qual cosa “farem alguna cosa especial” ha desvetllat Coucelo, tot i que encara estar per determinar.