La pujada al Puig de l’Àliga de Roses canvia l’horari i trajecte per poder ser a la Via Catalana

Associació Excursionista Cabirols

Pujada al Puig de l'Àliga de Roses al 2012 / Foto: arxiu

Un altre cop la pujada del Puig de l’Àliga de Roses estarà marcada pels actes que se celebren per l’Onze de setembre  nivell de tot Catalunya

Associació Excursionista Cabirols
Pujada al Puig de l’Àliga de Roses al 2012 / Foto: arxiu

L’any passat l’Associació Excursionista Cabirols ja va haver de canviar l’horari i el trajecte a causa de la Marxa de la Independència que es va celebrar a Barcelona. Perquè la gent pogués fer la pujada i després marxar a Barcelona amb els autocars que hi havia preparats, la sortida es va fer a les 8 hores, mitja hora abans de l’acostumat. I el trajecte, en lloc de fer-ho tot a peu, es va fer en cotxe fins la base militar del Pení. I d’allà, caminant fins al cim del Puig de l’Àliga.

Enguany es repetirà la situació per la Via Catalana. També se sortirà a les 8 hores des de la plaça del Teatre, i els participants es desplaçaran fins la base militar amb el seu vehicle per pujar al cim a peu, “d’aquesta manera, creiem que a les 12 haurem acabat i la gent podrà anar a la Via Catalana” ha afirmat el president de Els Cabirols, Toni Blanch. Amb aquests canvis per part dels organitzadors de la pujada al Puig de l’Àliga, la gent podrà dirigir-se sense cap problema de temps a Pont de Molins, on Roses té assignats dos trams per participar a la cadena humana de la Via Catalana.

Assegurança per als participants de la pujada Puig de l’Àliga

La pujada al Puig de l’Àliga sempre ha estat una activitat gratuïta, i ho continuarà sent, tot i que enguany l’Associació Excursionista Cabirols, està obligada a fer una assegurança als que hi participin, per poder cobrir qualsevol contratemps de salut que pugui sorgir en forma de lesió. “Normalment els socis de Cabirols com estan federats ja tenen assegurança, però aquells que participen a la pujada i que normalment no fan excursions per la muntanya, no la tenen. Doncs nosaltres cobrirem les despeses de fer-li una per aquest dia”, ha assegurat Toni Blanch.

Enguany es compleixen 19 anys que els rosincs fan la pujada al Puig de l’Àliga.