La pujada al Puig de l’Àliga de Roses ja té gairebé una cinquantena d’inscrits

Pujada al Puig de l'Àliga

Inscrits que ho han fet de manera on line i que és la principal novetat de la pujada patriòtica d’enguany

Pujada al Puig de l'ÀligaDurant 23 anys tots els rosincs i rosinques que hi participaven a la Pujada al Puig de l’Àliga de Roses s’havien de presentar un xic abans de la sortida per formalitzar la inscripció.
Enguany, però, l’Associació Excursionista Cabirols dona l’oportunitat de fer la inscripció via internet a través de la seva pàgina web, i que es pot accedir directament clicant AQUÍ.
Una possibilitat d’inscriure’s on line que dies abans de celebrar-se ja porta una cinquantena de persones que ja han formalitzat la seva inscripció, “la qual cosa ens permet agilitzar la feina que suposa haver d’inscriure en pocs temps, abans de sortir a fer la pujada a unes vuitanta persones”, ha afirmat el president dels Cabirols, Josep Coucelo, remarcant que “a veure si la inscripció via internet ens permet passar dels 100 participants”, ja que fins l’actualitat hi ha una cinquantena d’inscrits.

La pujada al Puig de l’Àliga aquest 9 de setembre

La pujada patriòtica al Puig de l’Àliga es va crear per realitzar-la durant la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre, però com en els darrers anys, degut al procés d’independència que viu el país, enguany torna a viure un canvi de data i se celebrarà aquest diumenge, 9 de setembre. “Sí, hem considerat adient avançar-la a aquest diumenge, 9 de setembre, perquè dimarts molta gent voldrà anar a Barcelona a expressar la seva idea política i així ho podrà fer tranquil·lament sense haver de córrer”.   

Sortida des de la plaça de l’Església

Els participants en aquesta XXIV Pujada del Puig de l’Àliga es donaran cita, com els darrers anys, a la plaça de l’Església a les 8h, per sortir , un cop s’hagi fet les inscripcions d’aquells que no ho han fet, sobre les 8:30 hores.
La ruta a seguir serà la de sempre, és a dir, “sortirem cap a l’urbanització deMas de l’Oliva, per anar al camí de la vaga de l’Alzeda. Pararem a esmorzar unes coques, gentilesa de Can Cairó, al Mas de Can Causa on els Cabirols posaran el cafè i una mica de ratafia, per tot seguit anar fins Puig de la Sardina i arribar finalment al Puig de l’Àliga. En allà, com és tradició, farem la hissada de la senyera i cantarem els Els Segadors”, ha explicat el president de l’Associació Excursionista Cabirols.

Oportunitat immillorable per gaudir de la natura i esmorzar a cost zero

Cal destacar que fer la pujada al Puig de l’Àliga no tindrà cap cost per als participants, perquè l’esmorzar el posarà, com ha dit Josep Coucelo, Can Cairó i l’Associació dels Cabirols es farà càrrec de l’assegurança de cada participant.
Val a dir que tots aquells que vulguin fer la pujada que hi vagin amb calçat adient i beguda per hidratar-se durant el camí.