La pujada al Puig de l’Àliga de Roses supera la participació dels dos darrers anys

Pujada patriòtica al Puig de l'Àliga

35 persones van pujar al Puig de l'Àliga l'any passat / Foto: arxiu

35 persones fan la pujada patriòtica quan al 2013 i 2014 no van arribar a la trentena

Pujada patriòtica al Puig de l'Àliga
35 persones van pujar enguany al Puig de l’Àliga amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya / Foto: Francisco Acedo

A les 8:30 i a la plaça de l’Església. L’Associació Excursionista Cabirols de Roses va decidir aquesta hora i aquest indret de la Vila per concentrar a tots els participants de la XXI Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Una caminada que es va ajornar a ahir, 12 de setembre, per anar amb tranquil·litat a la Via Lliure a la República Catalana que es va celebrar a Barcelona.

I passaven uns 10 minuts de les 8:30 quan molt poques persones havien fet acte de presència a la plaça, tant és així que el president de l’entitat excursionista, Toni Blanch, va manifestar que “com ahir vam arribar tard –van marxar cap a Barcelona cap a les 12 del migdia per arribar a Roses sobre les 11 de la nit, després de participar en l’acte independentista de la Via Lliure– pot ser a la gent li ha fet mandra aixecar-se després de la jornada d’ahir, però bé, la finalitat és arribar a dalt del pic de l’Àliga i posar la bandera”.

Pujada patriòtica al Puig de l'Àliga
Els participants de la pujada al Puig de l’Àliga a la plaça de l’Església de Roses, abans de sortir

Però poc a poc va començar a arribar gent, la qual en Blanch li demanava les dades per la pertinent assegurança que ara s’ha de fer a cadascú dels participants en qualsevol activitat organitzada per una entitat, i ja abans de sortir s’havien congregat a la plaça de l’Església 35 persones. Xifra que supera les dues edicions anteriors, que no van arribar a la trentena, tot i que com va assenyalar el president dels Cabirols, “l’important no és la quantitat de gent sinó el significat d’aquesta pujada en la nostra Diada Nacional, a l’hora que pujar la nostra bandera per després hissar-la i cantar l’himne de Catalunya”.

L’any que més gent va fer la pujada patriòtica del Puig de l’Àliga va ser al 2012, quan van participar una vuitantena de persones, tot just abans de marxar cap a la multitudinària manifestació que es va celebrar llavors pels carrers de Barcelona.