Roses Cultura

La qualitat de la platja d’Empuriabrava avalada amb les banderes de Certificacions de Qualitat Ambiental i Turística

Aquest matí ha tingut lloc la hissada de les banderes de certificacions de Qualitat Ambiental i Turística a la platja d’Empuriabrava

La platja d’Empuriabrava té quatre certificacions de qualitat ambiental (Bandera Blava, Bandera Ecoplayas, Norma ISO 14001 i Reglament Europeu EMAS) i una de qualitat turística (bandera Q). Aquestes acreditacions es van aconseguir l’any 2009 i s’han renovat any rere any fins a dia d’avui.

Aquestes certificacions es donen quan la platja compleix amb determinats criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja, seguretat, informació, equipaments, accessos, etc. Es redacta una política de qualitat on es posen de manifest els objectius de l’Ajuntament envers la millora ambiental de la platja i s’elabora una Declaració Ambiental amb els resultats obtinguts de tots els paràmetres analitzats i de tota la legislació a complir.

L’objectiu principal és la millora ambiental de la platja (reducció de les emissions de CO2, reducció dels residus generats, reducció del consum d’aigua, reducció dels factors de risc com l’aparició de legionel·la o d’enterococs, etc.) i la millora en la qualitat dels serveis com per exemple:

  • Servei de neteja de lavabos públics que compleixin amb els requisits de productes ecològics, de mantenir nets els lavabos durant tot el dia.
  • Servei de socorrisme que disposi de tot el material necessari per atendre els usuaris, que el temps de resposta de l’ambulància davant un incident sigui inferior a 4 minuts, que disposin d’embarcació de rescat, etc.
  • Serveis de restauració que compleixin amb la normativa pel què fa a les instal·lacions, a la manipulació d’aliments, a l’atenció al client, a la neteja del local, etc.
  • Servei d’abalisament que utilitzi ancoratges ecològics, que disposi de barreres de contenció en cas de vessaments d’hidrocarburs, etc.
  • Resta de serveis de la platja, com gandules, parc aquàtic, neteja i recollida de residus, agents cívics, policia, etc. que compleixin amb la part de la Norma que els hi pertoca.

En la consecució d’aquestes certificacions hi participen tots els serveis que formen part de la platja d’Empuriabrava amb una feina al darrere de recollida de dades molt important.