La Quina de Nadal de Roses ha registrat una petita davallada d’afluència de gent

Quines de Nadal A.E. Roses
Quina de Nadal a l'envelat de la plaça Frederic Rahola de Roses / Foto: arxiu

Davallada principalment deguda a que s’ha fet un dia menys de Quina que l’any passat

Quines de Nadal A.E. Roses
Quina de Nadal de l’A.E. Roses el dia de Reis

La assistència de públic a la Quina de Nadal d’enguany ha estat molt regular durant tots els dies, “a diferència de l’any passat que en dies assenyalats com Nadal, Any Nou o l’últim dia es va registrar puntes altes d’afluència”, ha afirmat el president de l’A.E. Roses, Sergi López, tot això assenyala que “tot i que ha vingut molta gent, s’ha notat que hem un dia menys de Quina i que la butxaca no està per fer extres, ja que, en general, ha vingut menys gent que l’any passat”.

La Quina després dels Reis Mags

Un dels principals damnificats que els Reis Mags no sabessin fins darrera hora on rebrien els nens i nenes de Roses, si a la plaça Catalunya o l’envelat de la Frederic Rahola, van ser els organitzadors de la Quina, l’A.E. Roses, els quals van estar fins a darrera hora del dia 5 de gener, quan l’envelat va quedar buit després de la rebuda de Ses Majestats als més petits de la casa, per muntar totes les taules i l’escenari de la Quina.

Un treball extra per part dels organitzadors d’aquest joc típic de Nadal que ha estat criticat per Sergi López, a l’assenyalar que “ha hagut una manca de comunicació entre l’Ajuntament i el club, ja que no es va posar sobre la taula, al principi, quan vam parlar sobre l’organització de les quines, la possibilitat que si plovia havien de desmuntar-ho tota per encabir als Reis Mags, la qual cosa ha significat un xic d’enrenou per a la gent del club, ja que ningú havia previst haver de venir el dia de Reis al matí ha acabar de muntar-ho tot”. Així mateix, López ha volgut agrair “a Juan Fernández, en Ferdy, el seu interès, perquè va ser l’únic que es va preocupar que la nit del 5 de gener que tot quedés pràcticament en condicions per fer l’últim dia de Quina, ja que era inviable venir una hora abans de començar-la a muntar-ho tot”.

La Quina, un acte social no lucratiu per a la gent de Roses

Segons el president de l’A.E. Roses, la Quina de Nadal “és un acte social per a la gent de Roses, que ningú es pensi que és un negoci, és un acte no lucratiu realitzada per persones que treuen el seu temps per estar amb la seva família, temps de la seva privada per donar un servei a la societat, com així ho fan altres entitats de Roses, les quals no estan, tampoc, prou valorades”.

Sergi Lopez ha volgut destacar també que els beneficis que es puguin generar de la Quina van destinats “al futbol base, és a dir, per la mainada que juga a futbol en l’Agrupació Esportiva Roses”.