La Quina Nadal de Roses s’inaugura a les fosques

Quina Nadal de l'A.E. Roses
La quina mig buida per l'apagament de la llum, dues imatges dels regals que es sortegen en cada quina i l'operari de ROSERSA, Ivan Sánchez, treballant en l'avaria

La Quinal de Nadal de l’A.E. Roses pateix  tres apagades de llum durant la seva celebració

Tot just abans d’iniciar-se la primera Quina de Nadal de l’A.E.Roses, quan encara s’estaven venent els cartrons la llum de l’envelat de la plaça Frederic Rahola, se’n va anar.
Immediatament, els organitzadors van trucar a dos regidors de l’Ajuntament de Roses, personant-se de seguida el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, els quals van trucar a l’operari de guàrdia de ROSERSA, Ivan Sánchez, per solventar el problema.

Un problema que no va tenir fàcil solució, per la qual cosa no va tornar la llum passades les 19:30, més d’una hora després que quan s’havia iniciat.
“Hem començat molt malament, cinc minuts abans de començar s’ha anat la llum, i com ha trigat tant en que tornés de nou ha marxat molta gent, unes cents persones s’han marxar, entre d’altres coses perquè si abans anaven justos per veure el partit del Barça contra l’Atleti, en començar tant tard han decidit marxar”, va afirmar el president de l’A.E. Roses, Sergi López, que no parava de repetir que “ara el que tinc por es que torni a marxar a la llum”.

I com si fos una premonició la il·luminació de l’envelat es va tornar a marxar dos cops més, perquè segons va explicar el tècnic es va canviar de comptador d’analògic a digital, i ara quan es passa una mica de la potència a la qual està limitat la llum salta.

Així que per solucionar el problema ràpidament, Ivan Sánchez va tenir la deferència de quedar-se a la Quina per donar la llum de seguida en cas d’un nou apagament.

Per sort, la llum va aguantar fins al final de la Quina, la qual va presentar diverses novetats diferents als darrers anys, “sí, ara en cada dia sortejarem un electrodomèstic, ja sigui una nevera, una rentadora, una TV o una cuina,, gràcies a la col·laboració d’EDIFRED, i una bicicleta de les bones d’EDIBIKES”, va explicar Sergi López, per afegir que “també fem dues quines extres en lloc d’una, com fèiem abans”.

Un canari molt joves per atraure a la Quina a les noves generacions

Lluc Simó, un jove de 14 anys que estudia actualment tercer d’ESO a l’Institut Cap Norfeu es va estrenar a la Quina de Nadal de l’A.E. Roses com a canari. I no ho va fer gens malament.
El motiu, fent un símil taurí, de donar l’alternativa a en Lluc en plena adolescència, “és perquè volem que les noves generacions coneguin, participin i s’impliquin en una tradició com és la Quina de Nadal i, així, poc a poc, començar a donar el relleu generacional”, va desvetllar el president de l’A.E. Roses.

Següents Quines de Nadal de l’A.E. Roses se celebraran en el dies:

 • Diumenge, 1 de desembre
 • Divendres, 6 de desembre
 • Diumenge ,8 de desembre
 • Diumenge, 15 de desembre
 • Dissabte, 21 de desembre — Quina infantil
 • Diumenge, 22 de desembre
 • Dimecres, 25 de desembre
 • Dijous, 26 de desembre
 • Diumenge, 29 de desembre
 • Dimecres, 1 de gener
 • Dilluns, 6 de gener