La Residència Pi i Sunyer de Roses amplia el servei d’àpats a domicili per a tota la gent gran que ho necessiti

Àpats a domicili

Josep Marès presentant el servei d'àpats a domicili de la Residència Pi i Sunyer a la gent gran de Roses

2.320 àpats a domicili va servir la Residència Pi i Sunyer de Roses durant tot l’any passat

Àpats a domicili
Josep Marès presentant el servei d’àpats a domicili de la Residència Pi i Sunyer a la gent gran de Roses

Al setembre de 2013 la Residència Pi i Sunyer de Roses va portar a terme una prova pilot d’un servei d’àpats a domicili, aprofitant el servei de menjador del centre el qual elabora els àpats de manera adaptada a les diferents necessitats de la gent gran i controlats pels serveis mèdics propis de la residència.
Una iniciativa que es va poder tirar endavant gràcies al conveni de col·laboració entre la Cooperativa August Pi i Sunyer SCCL i l’Ajuntament de Roses, mitjançant el qual l’entitat va rebre una subvenció de 5.000 euros.
L’experiència va ser tan positiva durant els darrers mesos de 2013 envers les persones grans del municipi, que per circumstàncies personals, econòmiques de salut o de mobilitat, tenen especials dificultats en cobrir la seva alimentació diària, que el servei es va desenvolupar durant tot el 2014.

I la Residència Pi i Sunyer va servir durant l’any passat un total de 2.320 àpats diaris al migdia, formats per dos plats i postres, “amb una mitjana de 7 persones al dia que utilitzaven, amb puntes de 10”, va afirmar el subdirector de la residencia, Josep Marès, el qual, dilluns passat, va fer una presentació pública a la seu del Casal del Pescador “dirigit a la gent gran d’aquí com del Casals d’Avis, ja que volem ampliar aquest servei dirigit a les persones grans que ho necessiten”.

D’aquesta manera, segons va assenyalar el subdirector de la Residència, es vol oferir aquesta informació sobre la donació d’aquest servei “als col·lectius de la gent gran de Creu Roja, Càrites, de la Fundació Roses contra el Càncer i FADIR”, va dir Marès. Precisament FADIR, de manera solidària és l’entitat encarregada de repartir els àpats a domicili.

Les persones que vulguin beneficiar-se dels àpats a domicili s’ha de dirigir a la Residència Pi i Sunyer, ubicada al carrer Josep Romañach, nº 9-17, portant un informe mèdic sobre la dieta que ha de seguir, ja que el centre geriàtric ofereix a la gent gran de quatre diferents, “dieta normal, dieta per a diabètics, dieta hipoproteica i la darrera, baixa en grasos”, va explicar als assistents el subdirector de la Residència.

Cal destacar que aquest servei d’àpats a domicili s’ofereix tots els dies de l’any, amb menús especials en dies tan assenyalats com els de Setmana Santa, oferint el típics brunyols o les Festes de Nadal, on serveixen el Tortell de Reis. A més, durant l’estiu també s’inclouen dinars especials com paella, fideuà o barbacoa.