La Residència Pi i Sunyer de Roses aposta pel medi ambient i l’estalvi amb la instal·lació d’una caldera de biomassa

Caldera de biomassa

La caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses / Foto: Arxiu

Una caldera de biomassa instal·lada a la residència permetrà estalviar diners i tenir cura del medi ambient

Caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses
Un moment de la presentació de la caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses

La caldera que dóna calefacció a la Residència Pi i Sunyer de Roses ja porta 20 anys funcionant i la que ofereix l’aigua calenta una desena. Era el moment de renovar, ja que amb tants anys de funcionament les reparacions de manteniment estaven a l’ordre del dia de les despeses del centre geriàtric.

Llavor la direcció del centre “ens vam plantejar anar per la caldera de biomassa amb un projecte que ens van presentar i el qual era molt favorable econòmicament”, va assenyalar el subdirector de la Residència, Josep Marès.

Un estalvi econòmic el que suposa aquesta caldera de biomassa que a la vegada té cura del medi ambient, ja que contribueix a reduir les emissions de CO2,. L’estalvi prové de “la reducció de la despesa de la matèria prima, que suposa actualment uns 27.000 euros de cost a l’any, amb la nova caldera de biomassa es reduirà fins als 9 o 10.000 euros, el que representa un reducció d’entre un 50-60% de la despesa que tenim ara”, va assenyalar Marès.

Estalvi que revertirà al residents

Segons va afirmar el subdirector de la Residència Pi i Sunyer de Roses, tots aquest diners que estalviarem revertiran cap als residents que tenim a la residència, ja sigui en la compra de material o en la incorporació de més personal per atendre millor als usuaris”.

El cost de la instal·lació d’aquesta caldera de biomassa ha estat de 90.000 euros els quals seran amortitzats en uns cinc anys.

La nova caldera de biomassa, instal·lada als jardins de la Residència Pi i Sunyer per l’empresa de Roses Reformes i Construccions José Mª Fernández, la qual també s’ha encarregat de fer viable la conducció de l’energia fins la pròpia residència, s’alimenta d’estella forestal, procedent de la gestió de neteja dels boscos de la comarca, la qual “és d’última tecnologia en varis aspectes, ja que utilitza una innovació austríaca que compta amb un sistema propi de tele-monitorització, el qual li dóna un 93-94% rendiment, i perquè és una caldera totalment automàtica en quant al manteniment, ja que la cendra que genera va a uns calaixos que, de tant en tant, es buiden fàcilment”, ha destacat Isidre Alférez, gerent d’Imartec Energia.

Caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses
La caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer de Roses

La presentació de la nova caldera de biomassa de la Residència Pi i Sunyer es va portar a terme ahir davant l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, i el regidor de Servis Socials de Roses, Marc Danès, davant els residents del geriàtric, així com representants de la marca de la caldera i l’empresa que la va instal·lar.