La Residència Pi i Sunyer de Roses registra un rebrot de coronavirus amb un total de 26 positius

0
1
Residència Pi i Sunyer de Roses
Residència Pi i Sunyer de Roses

D’aquest 26 positius de coronavirus, 21 són residents i 5 del personal sanitari

Està comprovat que no es pot abaixar la guàrdia amb el coronavirus, ja que “quant tot semblava que ho teníem controlat hem registrat un brot que fa que a dia d’avui tinguem 21 residents i 5 treballadores que han donat positiu”, ha afirmat el director de la Residència Pi i Sunyer, Josep Marés, el qual no ha volgut referir-se a la causa que ha provocat aquest brot “perquè no és el moment de parlar d’això, ara la nostra prioritat és continuar treballant amb el CAP de Roses i el Departament de Salut de la Generalitat per seguir els protocols per tal de controlar aquest rebrot”.

L’experiència, fonamental

I la manera de controlar aquest nou brot “ha estat fer més tests dels que marca el protocol, la qual cosa ens ha permet aïllar immediatament als residents o treballadors que han donat positiu”. I és que l’experiència és primordial per controlar aquesta pandèmia i l’experiència viscuda per Marés com a director de la Residència, “m’ha fet demanar insistentment al CAP de Roses el fer més tests TAR -Test d’Antígen Ràpid- i no esperar els dies que marca el protocol. I “ahir vam fer un test a una senyora -explica Marés- que tenia símptomes de coronavirus, i va donar negatiu, i gràcies a l’experiència, avui hem decidit fer-li un altre cop la prova, i ha donat positiu”.

A dia d’avui “fa 7 dies que vam detectar el primer positiu d’aquest rebrot, es tracta d’una persona, en concret, que ha sigut asimptomàtica i que el proper dilluns podria rebre l’alta”, ha explicat el director de la Residència Pi i Sunyer.

Després del brot de la Covid-19 que registrar al mes d’octubre, Marés va decidir dividir el centre geriàtric en 5 parts, dues anomenades zones verdes, on els residents estan lliures de contagi i poden tant rebre visites com donar un passeig pels voltants del centre, una zona vermella, on estan aïllats els positius, i dues zones grogues amb residents que presenten símptomes de possible contagi.
I gràcies a la divisió del centre s’ha evitat que el contagi s’escampés per tot el centre.