La Riera de la Cuana de Roses es posa maca en favor de la seguretat dels conductors

Riera de la Cuana de Roses
La renovació de la plantació d'arbustos de l'Avinguda Riera de la Cuana s'ha iniciat aquesta setmana

Operaris de l’empresa municipal de Rosersa estan renovant l’antiga plantació d’arbustos, que envaïen gran part de la calçada de la Riera de la Cuana dificultant el trànsit rodat, per un de més petits i florits

La Riera de la Cuana és una avinguda amb molt de trànsit rodat en els seus dos sentits de la circulació. De tal manera que tant els veïns de la zona com altra molta gent que hi circula pels seus dos vials havien expressat les seves queixes al regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández, perquè la plantació d’arbustos que hi havia (ja les han tret) envaïa “bona part de la calçada que feia que alguns conductors s’arramblessin al costat dret amb el perill de xocar amb els vehicles estacionats, i per això hem decidit canviar la plantació arbustiva que hi havia per un arbust més baixet i florit”, ha explicat Fernández.

Uns treballs de renovació dels arbustos que els operaris de la secció de Jardineria de l’empresa municipal de Roses van començar aquest passat dijous a la part baixa de l’Avinguda de la Riera de la Cuana “perquè primer farem des l’Avinguda de Rhode fins al carrer Arquitecte Gaudí, i després, si el resultat que volem s’assoleix, en una segona fase es faria el mateix fins a la Gran Via Pau Casals”, ha explicat el regidor.

“L’obra definitiva seria cobrir la Riera de la Cuana”

Segons ha manifestat regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, l’obra definitiva a fer a l’Avinguda de la Riera de la Cuana “seria cobrir-la tota i aconseguir que estigués com la Rambla Riera Ginjolers, tot i que no hi ha la mateixa activitat comercial, però potser hi seria si estigués coberta, a part que aquí es podria crear moltes places d’aparcament”. Tot i això, Fernández reconeix que “és una obra de molt envergadura i ni tan sols està prevista”.

Barana de seguretat per als vianants

Barana de seguretat per als vianants de Roses
La barana de seguretat per als vianants que s’ha instal·lat aquesta setmana en una de les voreres perifèriques de la rotonda del Caprabo de Roses

La Brigada Municipal de Roses ha instal·lat una barana en una de les voreres laterals del rotonda de la Gran Via amb la confluència de Ctra. Mas Oliva, tot just on és el Bar Impacto. El motiu és evitar accidents d’atropellament, ja que “molts vianants, i més els diumenges de mercat, no es dirigeixen al pas de zebra per travessar el carrer sinó que el travessen pel mig i ja hi ha hagut més d’un ensurt, i el fet de posar la barana els obliga anar fins al pas de zebra”, ha explicat Juan Manuel Fernández.

Està previst que a principis de la setmana entrant s’instal·li un altra barana a la vorera on hi és el Win Palace.