La rosinca Mar León és la nova gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua

Mar León
Mar León al seu despatx de l'Agència Catalana de l'Aigua

Des d’aquest passat dilluns, 13 de setembre, l’ambientòloga Mar León Parull està al capdavant de la gerència de l’Agència Catalana de l’Aigua, empresa de la Generalitat des d’on afrontarà el repte de l’emergència climàtica

L’Agència Catalana de l’Aigua ja ha renovat per complet els seus càrrecs gestors. Primer amb el nomenament del nou director, Samuel Reyes, que va estrenar el seu càrrec a finals del mes d’agost. I ara, des d’aquest passat dilluns, 13 de setembre, amb la designació com a nova gerent de l’ACA, a la rosinca Mar León. Designació expressa de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Mar León, com a nova gerent de l’ACA, afirma que a part de treballar a l’uníson amb el nou director de l’entitat, Samuel Reyes, per a que “l’Agencia Catalana de l’Aigua funcioni de manera eficient per tirar endavant els projectes transversals escoltant el territori”, el principal repte que afronta “és que estem davant una emergència climàtica, i l’aigua és un bé comú i un recurs clau en la gestió d’aquesta emergència”.

Mar León Parull, llicenciada per la UAB en Ciències Ambientals, Tècnica i Consultora de Medi Ambient tant per l’administració pública com per al sector privat durant el període 2003-2007, Tècnica del Litoral i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses entre el 2008 i el 2011, càrrec que va desenvolupar en altres ajuntaments del 2012 al 2016, i des d’aquest any fins el passat dilluns ha estat treballant en diverses empreses públiques, entre d’altres, en el servei d’aigua de Castelló d’Empúries 2000.

En l’àmbit polític, León és l’actual Secretària d’Organització de l’executiva d’ERC Roses, Secretària de Transició Ecològica d’ERC Alt Empordà, Vocal del Litoral de Medi Ambient i Energia a nivell nacional d’Esquerra Republicana.