La rosinca Nina Jaume Ametller guanya el concurs comarcal de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac

Concurs comarcal de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac

Moment de l'acte de lliurament dels premis del concurs comarcal de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac

I la també rosinca Marta Mas Blanch va ser guardonada en aquest concurs comarcal en rebre un accèssit premiat amb 30 €

Concurs comarcal de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac
Moment de l’acte de lliurament dels premis del concurs comarcal de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac

La jove rosinc Nina Jaume Ametller, alumna de 1r d’ESO de l’ Institut Illa de Rodes de Roses ha estat la guanyadora de la 17ª edició del concurs de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac, convocat pel Consell Comarcal, i pel qual va rebre un premi per valor de 100 € en material educatiu, i 300 € al centre d’ensenyament del qual és alumna ().

També es van atorgar tres accèssits, amb un premi de 30 € cadascun d’ells en material educatiu, als següents alumnes: Marta Mas Blanch, de  2n  ESO del Centre Escolar Empordà,  Arnau Saez, alumne de 3r ESO de l’Institut de Vilafant i Àngela Reyes, alumna de 3r ESO de l’Institut de Castelló d’Empúries

Enguany, el lema del 17è concurs de cartells sobre el Dia Mundial sense Tabac  ha estat  ‘El tabac i el cor’. Una dissetena edició en la que s’han presentat un total de 253 cartells, provinents de cinc centres d’educació secundària de la comarca, que han estat els següents: l’ Institut Illa de Rodes i el Centre Escolar Empordà de Roses, l’Institut Narcís Monturiol de Figueres, l’Institut de Vilafant i  l’Institut de Castelló d’Empúries.

I ahir divendres es va celebrar als jardins del Consell Comarcal l’acte de lliurament de premis al cartell guanyador del concurs. Acte al que van assistir els premiats i dels representants dels seus instituts així com dels representants de l’àrea de Benestar de l’administració comarcal encapçalats pel conseller comarcal Àlex Hernández.

El cartell premiat, juntament amb els finalistes s’utilitzaran per la realització d’un calendari escolar, que serà distribuït per tots els centres educatius de la Comarca. Els cartells estaran exposats al vestíbul del Consell Comarcal al llarg de tota la setmana vinent.

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable a la nostra societat. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties coronaries, vasculars i respiratòries cròniques. A més, l’exposició passiva al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

El 31 de maig de cada any l’OMS celebra el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de senyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces de reducció d’aquest consum. La sensibilització de la població respecte dels efectes nocius del consum de tabac és fonamental per aconseguir aquest objectiu.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat, des de l’any 2002, el Concurs comarcal de cartells, convocat entre els alumnes de tots els instituts de l’Alt Empordà, fent-se ressò dels diferents lemes que l’OMS proposa per promoure que les qüestions relatives al tabac es mantinguin en la consciència pública.