Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La rosinca Tamara Moya presenta el seu primer llibre, ‘Sorpresas de la vida’

Tamara Moya
La Tamara Moya (de blanc) amb una amiga subjectant un exemplar de 'Sorpresas de la vida'

Publicat per l’Editorial Seleer Tamara Moya va presentar dissabte a Empuriabrava el seu llibre ‘Sorpresas de la vida’

Tamara Moya
La Tamara Moya (de blanc) amb una amiga subjectant un exemplar de ‘Sorpresas de la vida’

Tamara Moya és un jove de 24 anys que està empadronada a Roses, on viu la seva mare, però actualment viu a Selva de Mar. A la primerenca edat de 6 anys va començar a escriure poesies, gènere literari que va abandonar 11 anys després, als 17, per dedicar-se a la novel·la. Ha escrit algunes, però la última, ‘Sorpresas de la vida’, ha estat la primera que surt publicada, gràcies a l’Editorial Seleer, “jo no escrivia pensant que algun dia em publicarien un llibre, escrivia per aïllar-me de la vida, ja que escriure per mi és relaxar-me i expressar en un paper el que sento”, va explicar  la Tamara.

I ‘Sorpresas de la vida’, el va començar igual, per expressar el que sentia, per això “és una història amb parts de la meva vida i altres de ficció, i quan el tenia avançat li vaig deixar llegir a una gran amiga perquè em donés la seva opinió”, va afirmar l’autora.
Una gran amiga que el va agradar tant qe li va insistir per a que el publiqués, tot i que la jove escriptora rosinca li responia que “que seria difícil publicar tenint en compte que és un tema, la homosexualitat, del qual no es publica gaire”.

Però tant va insistir la seva amiga, quatre mesos ni més ni menys, que finalment Tamara Moya va posar-se en contacte amb diverses editorials, de les quals només trobava negatives encobertes, fins que “vaig topar amb l’Editorial Seleer, que de seguida em vam demanar el manuscrit i me’l van publicar”.

Una publicació del llibre que va veure la llum aquest passat dissabte a la sala Hollywood d’Empuriabrava, “gràcies a la seva propietària, la Bianca, que em va cedir la sala per fer la presentació”, ja que segons la Tamara, “la editorial va intentar fer la presentació a Roses, però em van dir que per motius d’agenda no podia ser”.

La Tamara Moya és, a banda d’escriptora, Tècnic de microsistemes informàtics, professió que no pot exercir actualment per un accident de circulació que el fa anar en cadira de rodes.

Sinopsi de ‘Sorpresas de la vida’

'Sorpresas de la vida' de Tamara Moya‘Sorpresas de la vida’ narra la història de dues dones que es coneixen. Susana, una noia de València capital, òrfena de pares, criada amb la seva àvia i la seva germana Carolina, llicenciada en empresarials, però treballa en un local del seu oncle com a cap de personal. I Sandra, jove que fa poc que viu a València i treballa en una fleca ubicada tot just enfront de l’empresa on treballa Susana.

Des del primer dia en què Susana va veure a Sandra se sent atreta per ella, fins que finalment queden per prendre cafè. Un cafè que va acabar en un gran amistat, primer, i en una relació sentimental després.

Susana li diu a la seva germana Carol i aquesta amb un riure li dóna entendre que s’alegra per ella. I quan la relació entre Susana i Sandra és més forta la porta a sopar a la casa seva amb la seva germana, la qual els hi explica que s’alegra per Susana, ja que que mai havia vist a la seva germana tan feliç i pendent d’algú com l’està per Sandra.

D’altra banda, Sandra té problemes familiars degut a que el seu pare l’obliga a casar-se amb un home al que no vol, ja que, segons el seu pare, és l’única que pot honrar a la família, degut a que la seva germana té problemes mentals. Això la fa estar una mica distant de Susana…
Fins que un dia Sandra rep una pallissa del seu pare i una violació de l’home amb la qual la van comprometre, Susana vol treure-la d’allà costi el que costi…

“Per saber-ne més només cal tenir el llibre”.