La rosinca Uma Méndez viatja fins a Russia per disputar el mundial de gimnàstica rítmica

Uma Méndez
La rosinca Uma Méndez disputarà el campionat del món de gimnàstica rítmica / Arxiu

Uma Méndez forma part de la selecció espanyola que participarà en la primera edició del Campionat del Món júnior individual i de conjunts de gimnàstica rítimica

Moscú albergarà del 19 al 21 de juliol aquesta primera edició del Campionat del Món per a les fermes promeses de la gimnàstica rítmica mundial. La delegació espanyola està formada per Salma Solaun (corda i cinta), Teresa Gorospe (pilota) i Lucía González (maces) com a representants en la modalitat individual, mentre que Inés Bergua, Valeria Márquez, Patrícia Pérez, Ana Arnau, Uma Méndez i Sara Tatay formaran el conjunt júnior.

La delegació espanyola de gimnàstica rítmica va viatjar ahir fins la capital russa per a participar en la primera edició del Campionat del Món júnior individual i de conjunts que comptarà amb la participació espanyola en totes dues modalitats.

Trencaran el gel les gimnastes individuals, que seran les primeres a saltar al tapís, Salma Solaun i Teresa Gorospe debutaran demà, 19 de juliol, amb la classificació dels exercicis de corda i pilota.
A la tarda, s’iniciarà la competició de conjunts júnior. El conjunt espanyol iniciarà la competició amb l’exercici de cintes, amb el qual actuaran en segona posició.

Ja dissabte, 20 de juliol, arribarà el torn de les maces i la cinta, on les vuit millors gimnastes classificades en cada aparell seran les que disputin les finals.
El conjunt júnior, per la seva banda, competirà en 18ª posició amb l’exercici de 5 cèrcols.

I diumenge, 21 de juliol, serà quan se celebrin les finals per aparells, on Rússia, Itàlia, Bielorússia, Ucraïna i Bulgària són les grans favorites, i on Espanya té com a objectiu aconseguir entrar en aquestes finals per aparells.

Un total de 129 gimnastes individuals de 57 països i 183 gimnastes de conjunts procedents de 32 països tenen prevista la participació en aquesta primera edició del Campionat del Món júnior que es desenvoluparà al Palau de Gimnàstica Rítmica Irina Viner-Usmanova.