La Ruta de les Tapes de Roses 2020 se celebrarà entre el 30 d’octubre i el 8 de novembre

Ruta de les Tapes de Roses

La Ruta de les Tapes de Roses 2020 es va haver d’ajornar a causa del decret de l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la COVID-19

La Ruta de les Tapes de Roses se celebrarà enguany de manera excepcional a la tardor, entre el 30 d’octubre i el 8 de novembre. La campanya enogastronòmica, que havia de tenir lloc el passat mes de març, va haver d’ajornar-se a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la COVID-19.

Les noves dates de celebració han estat decidides durant les reunions realitzades entre el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i el sector de la restauració per fer front a la pandèmia de lal Covid-19 i reactivar l’activitat econòmica a la població. Un cop realitzades les votacions per part de tots els restauradors inscrits a la campanya, les dates escollides per majoria per a la realització de la Ruta de les Tapes 2020 han estat del 30 d’octubre al 8 de novembre. D’altra banda, s’obrirà un nou termini d’inscripcions per a aquells establiments encara no adherits a la campanya que hi vulguin participar, entre el 24 d’agost i el 4 de setembre.

S’arribarà així a la cinquena edició d’aquesta exitosa campanya en què sector públic i privat tornen a col·laborar per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà. La Ruta de les Tapes permet a vilatans i visitants gaudir durant 10 dies d’un interessant circuit gastronòmic, tot degustant les tapes i especialitats que ofereixen els restauradors, acompanyades amb una copa de vi.

Amb cada nova edició, el nombre d’establiments adherits a la campanya no ha deixat de créixer, passant dels 25 establiments durant 2016, als 92 d’enguany. Paral·lelament, el nombre de persones que es donen cita en aquesta festa gastronòmica ha viscut també un augment continuat, arribant-se a les 193.000 tapes servides durant l’edició del passat any.