Roses Cultura

La sardana, protagonista, també, de la Festa Major de Roses

Les sardanes també han tingut, com cada any, el seu protagonisme a la festa major de Roses. Dissabte es va celebrar el tradicional concurs de Colles Sardanistes de les comarques gironines. Una quinzena de colles,  provinents d’arreu la demarcació de Girona com Banyoles, Cassà de la Selvà, Olot i Figueres, entre d’altres, més dues de la Catalunya Nord, una de Ceret i l’altre de Villelongue dels Monts, es van donar citar en aquest concurs de sardanes. Un certamen que va estar dividit en 4 categories, Alevins, Infantils, Veterans i Grans i amenitzat per la música de la Cobla Principal d’Olot.

En Alevins els millors van ser els Nins de Banyoles, que van quedar per davant de la Mainada F. FAjol d’Olot i els Belluguets de Figueres.

A la categoria d’Infantils el concurs va ser per la Mediterrània Jove de Figueres.

Per la seva part, els Veterans d’Aires Gironins, de la capital Girona, es van emportar el concurs de la seva categoria. Albera Dansa de Villelongue dels Monts va quedar en segon lloc, Amics Dansaires de Cassà de la Selva van ser tercers, i els de la Catalunya Nord, els Cireres de Ceret, van fer quarts.

I ja a a la categoria Grans, els Mans Amigues de Cassà de la Selva van ser els gunayadors per davant de Claror de Goges, de Banyoles, Cors Joves d’Olot i Celístia, provinents de la mateixa població que els guanyadors, Cassà de la Selva.

El concurs de sardanes de la Festa Major de Roses va estar presidit pel delegat a Girona de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Eduard Ayats, que va estar acompanyat pel regidor de festes del consitori rosinc, Juan M. Fernández, Ferdy.

[flagallery gid=23 name=Gallery]