Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La sardana, també protagonista a la Festa Major de Roses

Ahir es va celebrar a la plaça Catalunya el tradicional concurs de sardanes de la Festa Major de Roses

Festa Major de RosesLa sardana va tornar a ser la protagonista en el penúltim dia de la Festa Major de Roses amb el celebració d’un concurs de sardanes, portat a terme a la plaça de Catalunya, en el que van prendre part un total de 15 colles d’arreu les comarques gironines.

Després de la volta de presentació de totes les colles participants, 3 d’Alevins, 2 d’Infantils, 1 de Juvenils 5 de Veterans i 4 de Grans,  es va encetar el concurs, organitzat per  la Colla Sardanista de Girona, l’Associació La Rotllana de Roses i el consistori rosinc.

I els diferents guanyadors del concurs van ser a la categoria Aleví, la colla Montgrí de Torroella de Montgrí, quedant en segon lloc la Mainada Flor de Fajol d’Olot i en tercera posició els Belluguets de Figueres.
A la categoria Infantil la colla Estels de les Gavarres de Cassà de la Selva va ser la guanyadora, quedant en segona posició la Mediterrània Jove de Figueres.
En edat Juvenil no es va celebrar el concurs pròpiament dit, ja que només havia una colla, la Montgrí 2000 de Torroella de Montgrí que, evidentment, va guanyar.
I en Veterans els guanyadors van ser els sardanistes de la colla Aires Gironins de Girona, seguits de la colla l’Albera dansa de Vallongue de Monts, municipi de la Catalunya Nord, la colla Torroella de Torroella de Montgrí, la colla Trenc de l’Alba de Girona i la Cireres de Ceret..
I pel que fa a la categoria de Grans els nois de la colla Mans Amigues, de Cassà de la Selva va ser els guanyadors del concurs, que van precedir a les colles Claror de Gorgues de Banyoles, la Continuïtat del Montgrí de Torroella de Montgrí, i la Celístia de Cassà de la Selva

Festa Major de RosesTot seguit, les 15 colles participants van ballar Punts Lliures i el Galop de Fantasia, unes sardanes de música de lliure de tres minuts de durada. Les colles podien escollir la música que volguessin per ballar-les.

Tot seguit, es va fer la típica sardana de germanor per acabar el concurs amb la sardana dedicada al públic, en la que els assistents que ho van voler van poder ballar una sardana amb els participants.

Per acabar es van donar els trofeus a les colles guanyadores. Uns lliuraments que van anar a càrrec del president de la Colla Sardanista de Girona, Santi Ferrefàbrega, el president de l’Associació La Rotllana de Roses, Joaquim Gratacós i el regidor de Festes de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández.