Suquet de peix de Rose

La seguretat, la neteja, el benestar, el turisme i les infraestructures és el que proposa millorar i solucionar Lliures Roses

Eleccions municipals 2023 a Roses
Lliures Roses va presentar el seu programa electoral aquest passat dissabte al Teatre Municipal de Roses

La candidatura de Lliures Roses, encapçalada per Pere Gotanegra, va presentar dissabte el seu programa electoral

En un acte que es va celebrar al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, ple a vessar, l’alcaldable de Lliures Roses, Pere Gotanegra i els set primers números de la seva llista electoral van presentar el programa electoral de cares a les eleccions d’aquest proper diumenge, 28 de maig,

L’empresari rosinc i candidat a l’alcaldia va iniciar l’acte volent explicar “per aquells que encara no ho saben”, que Lliures Roses “és un partit catalanista, liberal, humanista, europeista, municipalista i transversal, i amb aquesta última definició vull dir que el partit està format per un grup de persones de diferents ideologies que tenen un objectiu en comú: Enlairar Roses”. I per enlairar Roses, “el programa de Lliures té uns punt principals que coincideixen amb els de molta gent com són la seguretat, la neteja, el benestar de les persones i les infraestructures, i en aquest últim punt vull ressaltar que portem 15-20-25 anys amb uns projectes importantíssims que no s’han fet, i nosaltres venim a fer les coses, com per exemple, el tema pàrquing, i que nosaltres volem tirar endavant un pàrquing soterrant davant de mar que vagi de la Riera Ginjolers a la Riera de la Cuana per capacitat de 500 aparcaments ”, va afirmar Pere Gotanegra.

Durant l’acte de presentació, l’alcaldable de Lliures Roses va donar pas als membres de la seva candidatura perquè fossin ells mateixos qui fessin cèntims dels principals punts del que està composat el seu programa.

Així, Ivan Gascón, número 2, va parlar sobre Seguretat, Neteja i Mobilitat, assenyalant que “si un poble no és segur i net els inversors i els turistes no vindran”. I per això Lliures Roses “proposa una sèrie de mesures per millorar-ne la seguretat, com ara augmentar la videovigilància, implementar una Unitat Canina a la Policia Local i millorar la il·luminació i mobilitat de Roses”, va destacar Gascón, com a propostes  imminents a realitzar.
Tot seguit, Laura Alabau, número 3 de la candidatura, va resumir les propostes del partit relacionades amb Joventut, Gent Gran i Benestar, fent èmfasi a que “s’ha de donar a aquests dos grups la importància que es mereixen”, suggerint que “arran de la seva experiència la gent gran faci de mentora al jovent per ajudar-los en diferents àmbits de la vida”. Alabau també va parlar de “la creació d’un dispensari de salut a Santa Margarida”.

Pel que fa a Cultura i Esports, Irene Gómez, la número 4, va destacar la importància de “posicionar Roses com a seu de campionats d’esports de totes les disciplines i, per això, cal ampliar les instal·lacions esportives. També es va referir potenciar la ruta de menhirs i dòlmens com a atractiu turístic.
La número 6 de la candidatura, Mari Carmen Álvarez va parlar del funcionament de l’Ajuntament, i de les propostes de Lliures Roses respecte a la Governança i l’Economia, significant que “cal agilitzar els tràmits de permisos i llicències per animar a emprenedors i inversors, així com tenir un “màxim compromís amb la ciutadania sobre la transparència en la gestió pública”.

El números 7 de la llista electoral de Lliures Roses, Juan Sáenz de Santamaría, va destacar les principals propostes del partit respecte a Infraestructures i Ports. “El problema de la manca d’aparcaments a Roses ja fa massa temps que dura, i des de Lliures proposem soterrar finalment el pàrquing de davant de mar per aconseguir així més places d’aparcament i, a la vegada, un passeig marítim que estigui a l’altura del poble”, va afirmar Saenz de Santamaría.

Per Lliures Roses és important recuperar el projecte de les piscines d’aigua de mar. En aquest sentit el número 8 Domingo Carrillo, va afirmar que “Roses és una Vila que ha de rebre creuers de grans dimensions, i simplement allargant l’espigó se soluciona el problema”. També va destacar la necessitat d’augmentar el nombre de boies a l’Almadrava, Canyelles i Bonifaci, així com allargar l’horari del servei de desembarcament a les platges.
Finalment, Francesc Galí, el número 5, que va ser l’últim a compartir les propostes més importants, com ara Turisme i Promoció Econòmica. “Cal desestacionalitzar d’una vegada el turisme, i tenim moltes idees per assolir-ho”, per exemple, convertir Roses en un punt de referència per a nòmades digitals, convertir Roses en seu de convencions i congressos, i també crear nous punts d’interès turístic, com una zona d’oci per a totes les edats, i una gran Font d’aigua de mar entre els espigons”, va destacar Galí