La Setmana del Turisme Francès, iniciativa per agrair la fidelització dels turistes francesos

Els turistes francesos són, de tota Europa, els que més visiten la Vila de Roses al llarg de l’any. Una circumstància que es dona gràcies a la proximitat del país veí amb la Vila rosinca. Tot l’any, pels carrers de Roses n’hi han visitants provinents de França per gaudir del nostre sol, platges, cultura, patrimoni i paisatge, i d’adquirir, a més els nostres productes. No hi ha cap dubte, són els turistes europeus els que més benefici aporten a l’economia de Roses.
L’Ajuntament de Roses, per agrair i homenatjar als nostres veïns francessos l’extensa trajectòria i sòlida implantació a casa nostra durant tot l’any, ha engegat la Setmana del Turisme Francés.

Una iniciativa que aplega la realització de diverses activitats, com música, cinema, premis i una festa final amb focs d’artifici, coincidint amb la festa nacional francesa del 14 de juliol.
La regidora de Turisme, Montserrat Mindan i el regidor de Cultura, Marc Danés, han presentat aquesta proposta pensada per el nombrós públic francès que visita la població en el període estival, amb la qual es passa a ampliar la programació d’activitats prevista per aquest mes de juliol. La iniciativa s’ha volgut fer coincidir amb la celebració de la festa més important pels francessos i serveix per reconèixer la implantació del turisme d’origen francès a Roses, el majoritari a la població.

El grau de fidelització de turistes francesos a Roses és molt alt, i són molt nombroses les famílies del país veí que visiten la població altempordanesa des de fa molts anys, incorporant en les seves visites a les noves generacions. En molts casos, aquestes famílies disposen d’una segona residència a la població, realitzant-hi llargues estades al llarg de tot l’any.

En reconeixement a aquesta fidelitat i a la relació de convivència establerta entre el veïns del municipi i els visitants francesos, l’Ajuntament de Roses ha programat una sèrie d’activitats que s’iniciaran el proper dijous 19 de juliol, amb la jornada de portes obertes de la seu dels “Amicales” (de 15.30 a 18.30 h), ubicada al número 35 del carrer Doctor Fleming de la població. A continuació (19 h) els actes es desplaçaran al Teatre Municipal, on celebrarà un concert de piano a càrrec de la pianista francesa Jacqueline Pecheur. Ja a la nit, a les 22 h, tindrà lloc la projecció del film francès “Pequñas Mentiras sin importància”, dins de la programació del cicle Cine Ciutadella.

Divendres 20 de juliol, l’Orquestra de Cambra de l´Empordà oferirà a l’església de la Ciutadella de Roses l’audició “De Mozart als Beatles”. Finalment, el colofó de la setmana tindrà lloc diumenge 22 de juliol. amb la realització d’un Castell de Focs d’Artifici a la platja Nova (22 h), que donarà pas, a continuació, a un ball popular amb la formació “Tio Pepe”.