La sinistralitat mortal s’ha reduït a la meitat durant les festes de Nadal

Servei Català de Trànsit

185 persones han mort a la carretera al 2018 / Foto: arxiu

Hi ha hagut 7 víctimes mortals respecte les 14 de l’any anterior

Accidents de trànsit
Els accidents mortals de trànsit s’han reduit a la meitat durant aquestes Festes de Nadal

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que durant el període de vacances de Nadal, des de les 15.00 h del divendres 19 de desembre de 2014 fins a les 24.00 h d’ahir dimarts 6 de gener de 2015, s’han registrat 7 accidents mortals amb 7 persones mortes. Això representa un decrement del 50% respecte de l’any anterior. En aquest mateix període, des de les 15.00 h del 19 de desembre de 2013 fins a les 24.00 h del 6 de gener de 2014, hi va haver 14 sinistres mortals amb 14 morts.

Continua, per tant, la tendència reductora de la mortalitat viària al conjunt de carreteres i autopistes de Catalunya. En aquest sentit, l’SCT recorda que entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2014, la xarxa viària interurbana catalana va registrar 140 persones mortes. Això va representar un decrement del 17,6% de les víctimes respecte del 2013, quan hi va haver 170 víctimes mortals. En total, hi va haver 30 víctimes mortals menys.

Pel que fa a incidències destacables, en general la situació ha estat tranquil·la i no hi ha hagut retencions importants. Tot i això, s’ha registrat més afluència de trànsit a les vies que permeten accedir a les zones de muntanya i d’esquí així com també als accessos cap a centres comercials.

El Servei Català de Trànsit agraeix la contribució de tots els usuaris de la via pública a una mobilitat cada cop més segura i responsable. A més, insta a continuar no abaixant la guàrdia en els desplaçaments i recorda la importància d’evitar distraccions al volant, moderar la velocitat i adaptar-la a les circumstàncies de la via, així com utilitzar els sistemes de seguretat passiva, com són el casc, el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil, entre d’altres. A més, també és molt important l’ajut del copilot quan se circula acompanyat per tal de garantir una atenció continuada a la carretera.