La Societat Esportiva de Caçadors de Roses recapta més de 3.500 € per la Fundació Roses Contra el Càncer

ocietat Esportiva de Caçadors de Roses

Els caçadors de Roses van omplir de gent solidària la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d'Esports

Un any més, i ja són quatre, la Societat Esportiva de Caçadors de Roses va celebrar un dinar solidari que va recaptar 3.601,24 euros destinats, en aquesta ocasió, a la Fundació Roses Contra el Càncer

El passat dissabte, 29 de febrer, la Societat Esportiva de Caçadors de Roses va organitzar el seu quart dinar solidari a la pista annexa del Pavelló Municipal d’Esports.

Un àpat en el que es va donar cita a taula al voltant de 350 persones, “han estat 114 caçadors provinents de la comarca de l’Alt Empordà, la demarcació de Girona i la província de Barcelona, més unes 230 persones entre familiars dels caçadors i ciutadania d’aquí de Roses i comarca”, va afirmar el vicepresident de la Caça Major de la Societat Esportiva de Caçadors de Roses, Èric Fortiana.

Unes 350 persones que va deixar una recaptació de més de 3.601,24 euros. “Cada any, des de fa quatre, organitzem un dinar per col·laborar amb una entitat o associació que ajuda a la gent que ho necessita i nosaltres, els caçadors, som solidaris i organitzem aquest acte gastronòmic per col·laborar econòmicament amb aquestes entitats, i enguany vam decidir que fos la Fundació Roses Contra el Càncer, una entitat que té cura dels malalts i familiars que pateixen una malaltia oncològica”, va assegurar Fortiana.
I és que desgraciadament avui dia pràcticament a totes les llars del món és dona un cas de càncer.

Com a representant de l’entitat organitzadora d’aquest dinar solidari, l’Èric es va mostrar “molt content per la resposta de la gent, que cada any és millor, i per aquest motiu vull donar les gràcies a tothom”.

Un dels que va ser-hi present en aquest dinar solidari va ser el president de la Territorial Girona de la Federació Catalana de Caça, Josep Blanquera, el qual va manifestar que “aquest tipus d’actes és un exemple de solidaritat, i els caçadors de Roses es mereixen un 10 per com han organitzat aquest esdeveniment solidari”.

Molt més que caçar

“Els caçadors -va explicar el vicepresident de la Caça Major de la Societat Esportiva de Caçadors de Roses- no només cacem, el caçador és el màxim ecologista de la muntanya, ja que neteja camins, sembra i dona aigua als animals entre d’altres tasques”.

En aquest sentit, Josep Blanquera va afirmar que “els caçadors cacem, no matem, i nosaltres som qualsevol altre col·lectiu organitzem actes solidaris com aquest per ajudar a persones que ho necessiten”.

La presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra, es va mostrar “contenta per l’èxit de la iniciativa solidaria dels caçadors, als quals estem molt agraïts per haver pensat en nosaltres”, puntualitzant que “aquests diners aportats per la Societat Esportiva de Caçadors de Roses els destinarem a les despeses corrents de la nostra entitat, i a poder continuar prestant els serveis que prestem als malalts i familiars”.

“Desgraciadament, a pràcticament cada llar es dona un cas de càncer i per combatre’l i ajudar als malalts es necessita molts de diners”

Pilar Serra també va assegurar es va mostrar-se dolguda per les crítiques dels Animalistes a les xarxes socials per acceptar diners els caçadors, afirmant que “crec que hi ha molta ignorància, les persones que ens han criticat per rebre la recaptació d’aquest dinar no saben de que parlen. I no ho saben perquè avui dia, desgraciadament, a pràcticament cada llar es dona un cas de càncer i per combatre’l i ajudar als malalts es necessita molts de diners, i nosaltres acceptem l’ajuda de totes aquelles persones o entitats que, bonament, vol ajudar, no a la Fundació on tots som voluntaris exceptuant a les treballadores socials, sinó a la societat en general”.

Pilar va voler convidar a tota aquella persona que consideri que la entitat que presideix treballa malament que es passi per la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer, “que els explicarem tot el que fem, com administrem i a on van els diners que rebem de manera solidaria. Els hi podrem dir a quantes famílies hem ajudat i ajudem actualment cada dia”.

Davant les crítiques del animalistes, el president de la Societat Esportiva de Caçadors de Roses, Josep Mª Fernández va voler donar tot el seu suport a Pilar Serra, a les treballadores i tots els voluntaris i voluntàries  de la Fundació Roses Contra el Càncer.