La solidaritat no degenera a Roses i recapta per La Marató 5.068, 47 euros

La Marató de TV3

Durant el dia d’ahir la Vila de Roses va recaptar 5.068 € per La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties neurodegeneratives, que se sumaran als 9.550.109 euros recaptats a tota Catalunya

La Marató de TV3Un any més, Roses va organitzar diferents activitats per tal de recaptar diners per La Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties neurodegeneratives, concretament. Nombroses van ser les entitats i associacions rosinques que ahir van ser-hi presents a la Rambla Riera Ginjolers.

L’Associació Rosinca de Festes, AROFES, va organitzar una activitat molt estimada per la mainada com són els inflables. I just a a la vora es va situar el Motor Club Tocats pels clàssics, on hi havia el mític 600, un Escarabat, els populars Mini i un Seat 124 Sport, entre d’altres. Uns mítics vehicles que van ser testimonis en primera fila del circuit muntat enmig de la Rambla per a ciclistes, petits i grans.
I al costat de vehicles antics i ciclistes de totes les edats l’Associació Icy Gas de Paintball va tenir molt d’èxit, ja que molts ‘francotiradors’ van voler provar la seva punteria

Si es cotinuava caminant cap avall, trobàvem el gruix de paradetes de les distintes associacions. N’havien de gastronòmiques, com la de FADIR o la del Mercat Cobert, on podies fer una mossegada a qualsevol dels tasts que oferien i poder continuar el recorregut solidari amb forçes renovades. També hi les de manualitats, com l’Associació Tramuntanets o l’Associació La Rotllana, que oferia als més petits colorejar uns dibuixos de sardanes.
Havien d’altres que convidaven a “pescar”, com l’entitat Optimist, que amb una canya havies de ser capaç de capturar una ampolla de cava.

Una altra entitat proposava fer esport, com el Club Atletisme Roses, que va oferir la possibilitat de córrer des de l’escultura del Ziggurat fins a l’espigó de Santa Margarita, a canvi de la voluntat i d’una xocolata calenta oferta per FADIR.

La Marató de TV3L’Associació de la Síndrome de Moebius i la Creu Roja també van voler sumar-se a la causa solidària, oferint informació sobre les activitats que desenvolupen i venen productes en benefici de La Marató. També hi era l’Arnau amb els seus cavalls.

Però, a banda de paradetes, també hi va haver actuacions, destacant l’actuació d’havaneres a càrrec del grup Els Pescadors de Roses o la batucada oferta per l’Associació Ociart.

Un matí solidari que enguany també va comptar a una exhibició castellera a càrrec dels Vailets de l’Empordà de Castelló d’Empúries, que tot i que no eren molta pinya, van ser capaços de descarregar un pilar de 4 aixecat per sota, una torre de 6, que van carregar per primer cop, un castell de 3 de 6 i un pilar de 5, entre d’altres. Això sí, com tenien poca pinya, com hem esmentat, els assistents a la Riera Ginjolers va sumar-se a la construcció dels castells.

Una construcció de castells que van ser observats en primera fila per en Quimet, la Demetria i en Norfeu, els gegants i gegantó de la Colla Gegantera de Roses, els membres de la qual van fer una demostració de danses tradicionals.
L’intens matí d’activitats en benefici de La Marató va acabar a l’envelat de Roses, on es   va celebrar la multitudinària fideuà popular, organitzada, com ja és habitual per la Confraria de Pescadors de Roses  i l’Associació Cultural Wendy’s.
Una fideuà solidària que va comptar amb la col·laboració de  Llibreria Mas Blanch amb els aperitius, Fruites Sonia del Mercat Cobert i Motos Soler amb les amanides, Servimar amb els Musclos, Drogueria Ferdy, Instal·lacions Aurel Rastrojo i Fleca Palmira amb el pa i brunyols, Instal·lacions Rastrojo amb la Garnatxa i les begudes.

Els Pescadors de la Confraria va ser els encarregats de cuinar la fideuà aportant tot el necessari per la mateixa, els membres de l’Associació Wendy’s els encarregats de servir-la, i els assistents, al voltant de 200 de degustar-la prèvia col·laboració solidària amb La Marató.
Una col·laboració que va arribar, entre els assistents a l’àpat i l’aportat per les diferents associacions a un total de 5.068,47 euros.