La soprano Ilona Schneider i el guitarrista Diego Caicedo ofereixen un gran concert a l’Església de Santa Maria de Roses

Concert líric a l'Església de Santa Maria de Roses
L'església de Santa Maria de Roses es va omplir per assistir al concert ofert per Illona Schneider i Diego Caicedo

L’Església es va omplir dissabte al vespre per sentir la veu de Schneider i les notes musicals de Caicedo

Concert líric a l'Església de Santa Maria de Roses
L’església de Santa Maria de Roses es va omplir per assistir al concert ofert per Illona Schneider i Diego Caicedo

La soprano rosinca d’origen alemany, Ilona Schneider, i el colombià Diego Caicedo, amb la seva guitarra elèctrica van oferir un concert memorable, dissabte passat a l’església de Santa Maria de Roses, amb la interpretació de peces líriques originals d’entre els segles XVI i XX. d’autors com a Granado, Ravel, Strauss i Villalobos, entre d’altres.
Un espectacle musical sota el títol de ‘Melodies intemporals’ organitzat des del departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses, des d’on es fa “una valoració molt positiva en quant a la qualitat dels dos músics i la qualitat de les obres interpretades, obres de Granados, Strauss i Villalobos que va fer gaudir al públic que va emplenar l’església”, ha afirmat Francesc Giner, responsable de Cultura del consistori rosinc.

L’origen de Schneider és alemany, però fa molts d’anys que resideix a Roses “i es va mostrar molt interessada en poder actuar al seu poble, i ho va fer amb en Diego Caicedo de manera desinteressada, només demanant la voluntat als assistents al concert, per la qual cosa a l’Ajuntament de Roses no li ha costat un euro, per tant estem molt agraïts a la Illona i a en Diego no que actuessin de franc, sinó el gran espectacle que van oferir”, ha destacat Giner.

Ilona Schneider va estudiar cant en el Conservatori Nacional de Versailles, el qual li va atorgar el Primer Premi l’any 2008. Ha actuat en les òperes “Cendrillon” de Jules Massenet i “Astrée” de Pascal Collasse, en el Teatre Montansier de Versailles, i ha col·laborat amb Carles Santos en la gira europea de l’espectacle Fervor de la Perseverança.

I en Diego Caicedo és un músic colombià que viu a Barcelona des de fa 13 anys. Després d’un llarg període de formació acadèmica en el món de la música a diferents escoles i universitats, ha iniciat una investigació personal d’allò que significa la música i la guitarra per a ell, basada en el desenvolupament de la improvisació lliure amb la guitarra elèctrica.