La soprano Montserrat Cristau homenatja als clàssics catalans a Roses

Montserrat Cristau

Montserrat Cristau durant la seva actuació al Teatre de Roses

Montserrat Cristau va actuar al teatre de Roses oferint una actuació amb 13 temes dels clàssics catalans

Montserrat Cristau
Montserrat Cristau durant la seva actuació al Teatre de Roses

La temporada del primer semestre del Teatre Municipal de Roses compta per segon any consecutiu amb un cicle de música clàssica. Un cicle que l’Ajuntament va voler incloure dins la programació de la sala teatral en substitució del festival Moments Musicals.
I ahir diumenge va ser la soprano de Figueres, Montserrat Cristau, la que va pujar al escenari per homenatjar als clàssics catalans de principis del segle XX.

Així, acompanyada del Cecília Quintet composat per Fina Bonet i Frederic Descargues al violí, Toni Mallol a la viola, François Ragot al violoncel i James Testi al contrabaix, la soprano va interpretar 13 temes. Va iniciar i tancar la seva audició amb dos obres de Jaume Cristau, Nana per a Infants i Encís d’amor, però no es va deixar pel camí compositors com Eduard Toldrà amb Romanç de Santa Llúcia, temes com el Madrigal sobre un tema popular, El Cant dels Ocells, que Xavier Montsalvatge va escriure per a la cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona.

L’audició de la soprano Montserrat Cristau va ser, en definitiva, un passeig per les cançons catalanes de principis del segle XX, des del lied més clàssic i sensible de Toldrà, Morera i Montsalvatge, a les sardanes cantades, com a màxim exponent de la música popular del nostre