La suspensió per part del TSJC del POUM de Roses aprovat al 2010 arriba al ple de l’Ajuntament

POUM de Roses

Canal de Santa Margarida

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Roses queda en ‘standby’ a l’espera del recurs de cassació de l’Ajuntament

POUM de Roses
Canals de Santa Margarida

Tot just iniciar-se el ple ordinari de l’Ajuntament de Roses i sense que estigués a l’ordre del dia, el primer punt que es va tractar a la sessió va ser la suspensió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, per part del TSJC.
En la sentència feta pública la passada setmana, el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va resoldre anul·lar el POUM per la falta d’un estudi d’inundabilitat qualitatiu i quantitatiu, però com hi ha un temps per presentar un recurs de cassació, “que és el que farà l’Ajuntament, de moment, fins que no s’acabi de resoldre i hagi una sentència en ferm no hi ha res, ni suspès ni anul·lat”, va dir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per remarcar que “per tant, s’ha d’actuar respecte al POUM com fins ara”, en resposta a un questió plantejada per la regidora Paqui Guijarro sobre que passaria amb les llicències d’obres demanades fins al moment.

Al 2010, la legislatura passada, el POUM, amb el quatripartit (PSC-PP-GIR-ICV) al poder, va ser aprovat. Un Pla que va ser tramitat al 2007 quan Carles Pàramo era l’alcalde. I ara 5 anys després, queda en suspens a l’espera que el Tribunal dicti sentència definitiva després del recurs de cassació que presentarà l’Ajuntament.

Un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que va arribar al TSJC perquè l’Associació de Veïns de Santa Margarida va al·legar “perquè afectava, per un costat, la zona d’inundabilitat de Santa Margarida, que era la questió més greu, i per altra banda, tampoc contemplava cap zona verda, excepte el 10% legal que s’ha de deixar”, ha afirmat Frederic Macau, president de l’Associació de Veïns, el qual, tot i que el Tribunal Superior “ens ha donat la raó”, lamenta, “que gairebé 150 veïns es vam haver de gastar els seus diners en estudis, enginyers, advocats i tràmits judicials perquè estava mal fet el POUM, i el que més em fastigueja és que als responsables del Pla no els fan assumir cap responsabilitat, no té cap conseqüència per a ells, que són els culpables” ha remarcat el president de l’Associació de Veïns de Santa Margarita.

L’estudi d’inundabilitat afecta a tota la part urbana i si el jutge desestimés finalment el recurs de cassació s’hauria de fer un POUM nou.