La taxa d’alumnes graduats d’ESO ha millorat i s’ha incrementat fins al 86,5%

Congrés Edu21

Un moment de l'acte de cloenda del Congrés Edu 21

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho va afirmar ahir al migdia durant la cloenda de la segona edició del Congrés Edu21

Congrés Edu21
Un moment de l’acte de cloenda del Congrés Edu 21

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va anunciart que la taxa de graduats d’ESO sobre alumnes avaluats a Catalunya s’ha incrementat del 81,8% el curs 2009-2010 al 86,5% el 2012-2013 i que, per tant, “Catalunya ja ha millorat els resultats en els darrers anys”. La consellera d’Ensenyament ho va explicar ahir al migdia durant la cloenda de la segona edició del Congrés Edu21, que es va dur a terme al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Així, la titular d’Ensenyament va assegurar, en relació a l’aprovació de la Lomce,  “que no es necessari que ens canviïn les normes” per millorar els resultats. “Si la llei s’havia de canviar per millorar resultats, no hauria de ser d’aplicació perquè ja ho estem fent i en circumstàncies molt difícils”, va remarcar. Va afegir que aquest increment en la taxa es va durt a terme en el marc de la llei estatal vigent i de la Llei d’Educació de Catalunya.

La consellera també va parlar del Llibre Blanc de la independència d’Escòcia, en què considera que l’educació té un paper clau, atès que diu “l’educació és per fer que tothom pugui ser amo del seu propi destí”. També va explicar que el text defensa la protecció dels infants i que tracta l’educació des d’una perspectiva social més àmplia. D’acord amb el llibre,  la consellera va afirmar que s’han de “llimar les diferències i garantir l’ascensor social”.

Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat de Catalunya i president del Centre d’Estudis Jordi Pujol, Jordi Pujol, que també va participar en l’acte, va afirmar “que hi hagi bons mestres i una bona actitud complau perquè entre els constructors d’un nou estat hi ha els mestres, que tenen un paper decisiu”. En aquest sentit, va assenyalar que “els mestres han ajudat a la construcció de l’estat sòlid que ara tenim”. També va destacar la importància de “les escoles de mestres” i que “s’ha d’explicar als mestres que necessitem una educació amb valors i actituds”.

El Congrés Edu21, enguany sota el títol ‘L’educació, l’eix del nou Estat’, s’ha realitzat els dies 27, 28 i 29 de novembre. El Congrés té com a objectiu impulsar el debat social sobre el model educatiu com a element central en un nou estat. Edu21 és un iniciativa impulsada pel Centre d’Estudis Jordi Pujol per actuar i reflexionar sobre els reptes que avui en dia viu el món de l’educació.