La tensió i la crispació protagonitzen el ple de Roses

La sessió ordinària es va centrar en la Policia Local i el Mercat d’Artesania del passeig marítim

La jornada laboral de la Policia Local de Roses i el Mercat d’Artesania de Santa Margarida van ser els principals temes a tractar durant la sessió ordinària del ple de la corporació municipal. Uns temes que van anar acompanyats de molta tensió i crispació. Abans de començar el ple l’ambient ja es va caldejar amb la protesta de la Policia Local “per  l’imposició de l’Ajuntament d’una jornada laboral superior a la que diu la llei de pressupostos de l’Estat espanyol”, va manifestar el portaveu de la Policia Local de Roses, Àlex Duran. Respecte aquest tema, en l’apartat de precs i preguntes, el portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, basant-se en el comunicat que la Policia Local va publicar en diferents mitjans de comunicació, va fer un judici de valor sobre “el perquè d’aquesta animadversió de l’alcade amb el portaveu del cos de seguretat municipal”. Va ser doncs, quan el mateix, Carles Pàramo, li va retreure a Giner aquesta afirmació, “perquè dius que tinc animadverió a una persona amb la que pràcticament no cònec i només he parlat tres minuts amb ella? Francesc, tu que sempre parles de la crispació que hi ha a l’Ajuntament, ara tu estàs aquesta crispació”
Bàsicament el tema de la jornada laboral dels policies rosincs és un tema d’interpretació, ja que com va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, “la llei de pressupostos de l’estat va afegir que els funcionaris que es troben dins “l’especificació singular”, com és el cas dels policies de Roses, han de fer 40 hores setmanals i no les 37 i mitja que feien fins ara”. Una explicació que reforçava l’argument donat per l’alcalde dies enrera als policies rosincs sobre que “nosaltres no fem la llei, ve imposada des de el govern central”.
L’altre punt calent del ple durant el torn de precs i preguntes va ser, com no, el que ha estat d’actualitat durant  els darrers dies: el Mercat d’Artesania del passeig de Santa Margarida, inaugurat el passat 21 de juliol i tancat sis dies després per la pressió dels comerciants rosincs.

Els retrets i les critiques pel Mercat van anar, principalment dirigides al regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez, perque el seu fill és el president d’AFITER, l’associació encarregada d’organitzar-lo i perque en una de les parades venia productes de la seva empresa de peix. Aquestes dues circumstàncies i el fracàs del mercat van provocar que Francesc Giner li digués  que “jo no li demano la dimissió sino que apel·lo a la seva dignitat política”.
Carles Pàramo va expressar, respecte a la retirada del mercat, que “demanem disculpes si ens vam equivocar en el plantejament per acabar amb els top manta, però he de dir que la proposta va morir d’èxit. A més, nosaltres no vam voler fer un mercat, sinó una accio policial per lluitar contra la venda il.legal. Demanem disculpes, però no és necessari
fer un acarnissament i tenir tanta mala fe en les crítiques”, va assenyalar abans de concluir el ple, però no la tensió i la crispació ja que els policies rosincs amb els seus familiars l’esperaven amb xiulets a la sortida del consistori per reiterar la seva protesta.