La Trailwalker es cobra l’abandonament d’una component dels Bombers de Roses

Intermón Oxfam Trailwalker
Els equips del Bombers de Roses i Girona a Fontajau

Els equips del Bombers de Roses i Girona estan a pocs quilòmetres d’aconseguir acabar la Trailwalker, prova solidària de 100 km de recorregut que s’ha de realitzar en un temps límit de 32 hores

Intermón Oxfam Trailwalker
Els equips del Bombers de Roses i Girona a Fontajau

Tot i estar a un pas d’aconseguir acabar la Intermón Oxfam Trailwalker per part dels Bombers de Roses i Girona, s’ha de destacar l’abandonament d’una de les components de l’equip de Roses, Gemma Collado, que molt a pesar seu va haver d’abandonar a Cassà de la Selva a causa d’un tendó inflamat. Millor sort va tenir Joan Peral, que amb una bullofa de grans dimensions en un dels seus peus tot feia pensar que correria la mateixa sort que Collado. Surtossament, però, Joan va ser tractar per un podòleg a Cassà i de moment continua en cursa.

Vam deixar els equips dels Bombers de Roses i Girona, quan portaven més de 30 quilòmetres de recorregut, és a dir, sortint d’Amer en direcció a Anglès, que era el següent punt de control, que un cop superat sense gairebé descansar es van dirigir cap a Bescanó, on van arribar sobre les 20:30 hores. En aquesta localitat van descansar un xic per sortir cap al proper objectiu, el Punt de Control de Girona, on els esperaven fisioterapeutes i podòlegs per tractar les seves articulacions i músculs.

Intermón Oxfam Trailwalker
Recuperant forces a Llagostera

L’idea que tenien els Bombers de Roses i Girona era fer un descans més prolongat a la capital gironia per recuperar, veritablement, forces. Però després d’haver arribat arribat sobre les 23:45 hores, i d’haver sopat una mica d’amanida, un tassa de brou i un xic de fruita,  van decidir marxar una hora més tard en direcció a Cassà de la Selva. Desgraciadament, a Cassà van haver de parar més del previst a causa de la lesió d’un tendó del peu de Gemma Collado, de l’equip dels Bombers de Roses i d’una bullofa, també d’un peu, de Joan Peral, de l’equip dels Bombers de Girona. Sort diferent van tenir les dues lesions. Mentre la lesió de Gemma la va obligar a abandonar quan portaven 70 quilòmetres de recorregut.

Ara mateix, quan porten 80 quilòmetres de cursa a nomès 20 de la línia d’arribada, la resta dels components de tots dos equips ja han sortit de Llagostera en direcció al següent Punt de Control abans d’arribar a la meta, Santa Cristina d’Aro.